In 2018 en 2019 vonden er bij kunstcentrum Hangar te Brussel tien tentoonstellingen plaats, de meesten gewijd aan fotografie. De focus van het kunstencentrum is recentelijk volledig richting fotografie verschoven. Hangar wil ermee uitgroeien tot de fotografie plek van Brussel. 

Mede onder invloed van het PhotoBrussel festival dat in 2016 door Delphine Dumont werd opgericht, kwam er -met het festival als blikvanger- een op fotografie gerichte dynamiek op gang. De vierde editie van het festival toonde met maar liefst 10.000 bezoekers en een parcours in de stad het succes van PhotoBrussel en de symbiose tussen fotografie en de stad aan. Hangar wil dit verder versterken en uitbouwen.

Programmering en signatuur 

Als kunstencentrum dat gewijd is aan de fotografie wil Hangar openstaan voor alle vormen en gevoeligheden van de hedendaagse fotografie. Het legt zichzelf geen beperkingen op, noch qua genre, noch qua geografisch gebied of toepassing van het medium. Het enige dat telt zijn de kunstenaar zelf, wat hij te zeggen heeft over zijn tijd door middel van de fotografie en de scenografische ervaring die hij de bezoeker biedt.

Evenals de afgelopen jaren steunt Hangar ook nu weer jong fotografietalent door middel van partnerships met kunst- en fotografiescholen, specifieke aandacht voor en ondersteuning van jong talent en het organiseren van wedstrijden zoals de PBF Prize tijdens het PhotoBrussels Festival.

Door acht a tien fototentoonstellingen per jaar te organiseren, laat Hangar de bezoekers kennismaken met een ruime selectie aan kunstenaars. Het centrum wil alle doelgroepen aanspreken met een programma van lezingen, workshops en diverse evenementen waarin foto’s centraal staan. De commerciële activiteiten (verkoop van prints, fotoboeken, beperkte oplagen, …) zijn ondergebracht in een nieuwe shop en in de nieuwe afdeling Photo Art Center galerij (PAC galerij).

Hangar is een Belgisch privé-kunstencentrum dat in 2014 werd opgericht door Rodolphe de Spoelberch en wordt sinds 2017 geleid door Delphine Dumont. De twee tentoonstellingsruimten (mainspace en frontspace) hebben een oppervlakte van ruim 1000 m² en er is een foto-bookshop. Voor versnaperingen kan men bij Campo terecht, het naastgelegen etablissement.

Dit voorjaar start Hangar met 2 museale tentoonstellingen. Begin maart opent de tentoonstelling “songs of the Walés” van Patrick Willocq die in 2019 in  het fotografiemuseum in Charleroi te zien si geweest en later de maand opent de oeuvre tentoonstelling van Ruud van Empel

Annabel Oosteweeghel – fotografencafé Woerden

6 april 2020 @ 18:00 - 23:30 CEST

Fotokroniek #71 – Annabel Oosteweeghel

25 maart 2020 @ 20:00 - 22:00 CET

Fotoboekenbeurs Pennings

22 maart 2020 @ 11:00 - 16:00 CET