Het Musée de la Photographie lanceert de 19de editie van zijn Prix national Photographie Ouverte die, in de loop der jaren, heelwat fotografen heeft zien deelnemen die vandaag op het voorplan staan van de Belgische fotografische scene.
Sinds zijn oprichting in 1981 en via 18 edities heeft de Prix national Photographie Ouverte ruim bijgedragen het uitlichten van de belangrijkste tendensen binnen de fotografie in België.

De Prix national Photographie Ouverte, georganiseerd door het Musée de la Photographie in samenwerking met talrijke instellingen en verenigingen die geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van de creatie, bewaart voor de 19de editie de bereidheid tot openheid vermits het zich richt tot alle auteurs die in België geboren zijn of er meer dan een jaar verblijven en tot alle expressievormen van de fotografie, zonder dat er een thema wordt opgelegd.

De deelnemers worden uitgenodigd om hun dossier op te sturen tussen 22 januari en 9 februari 2024 ten laatste. De selectie door de jury zal in de tweede week van april 2024 bekend gemaakt worden. Wat de geselecteerde werken betreft, deze zullen in het Musée de la Photographie tentoongesteld worden van 1 juni tot en met 22 september 2024 en gepubliceerd worden in een brochure die de tentoonstelling vergezelt.

Download het reglement
Download het registratieformulier

Fotodok Booktalks #39

10 October 2024 @ 20:00 - 21:30 CEST