over foto-agenda2018-11-28T14:07:13+00:00

Onze missie: fotografie verbreiden

Waarom zou de fotografie niet een eigen fotografie-agenda hebben als film, theater, muziek en dans in tal van media wel hun eigen overzichten kennen?

Foto-agenda is er voor de fotografie en het publiek, brengt fotografie dichter bij het publiek en andersom; het publiek dichter bij de fotografie. Daartoe zoeken we samenwerking met alle professionele spelers in het veld waarvan we het aanbod publieksvriendelijk samenbrengen en delen via de eigen communicatiekanalen en die van (media)partners. Zo dragen we bij aan de ondersteuning van de fotografie als geheel. Zowel voor de fotografen, de galeries, de musea als voor het fotominnende publiek.

Foto-agenda verzamelt het beste uit de fotografie in België en Nederland op gecureerde wijze: foto exposities, -festivals, foto evenementen, presentaties, workshops,… Daarnaast werkt Foto-agenda ook samen met media en biedt het musea, galeries en foto-instellingen bij betalende deelname de gelegenheid om zich direct tot het fotominnende publiek te wenden via de website, de nieuwsbrief en de social media.

Deelnemen

We nodigen galeries, musea en overige foto-instellingen uit om hun fototentoonstellingen en foto evenementen met Foto-agenda te delen. Afhankelijk van de professionaliteit en de gekozen deelname aan Foto-agenda, worden deze opgenomen op de website, de nieuwsbrieven of de social media. Zichtbaarheid strekt zich daarnaast uit tot media en tal van andere websites die de Foto-Agenda ook delen.

Deelnemen betekent naast bekendheid, zichtbaarheid en PR naar een breed publiek (van lezers, bezoekers, potentiële kopers en collegae) ook steun aan de fotografie als geheel. En -in het besef dat ieder daar een onmisbaar deel van uitmaakt,  waarin het eigen aandeel en belang meegroeit met dat van het grotere geheel- is ook de investering in het geheel een investering in het eigen aandeel daarin.

Lees meer over de voordelen en voorwaarden voor betaalde of onbetaalde deelname onder ‘meedoen & tariefkaart’

Aanmelden kan op 2 manieren:

1. Vrijblijvend: Neem ons vrijblijvend met redactie@foto-agenda.nl op in de eigen pers- of mailinglist. We cureren het aanbod en gaan onder voorwaarden en naar eigen inzicht mogelijk tot plaatsing op de website over. Daar staat op zijn minst online support van uw kant tegenover.

2. Als deelnemer: ten volle profiteren van een hetgeen foto-agenda biedt? Meld de eigen organisatie,  foto expositie(s) of foto evenementen aan voor opname op de website, directe redactionele vermelding in de nieuwsbrieven en social media om uw bereik te vergroten, het publiek rechtsreeks te informeren en activeren.

Foto-agenda is een initiatief van fotokenner Edie Peters (PhotoQ) en uitgever Christophe Rocour. De website kwam mede tot stand dankzij steun van de visuele auteursrechtenorganisatie Pictoright en DUPHO, de Nederlandse beroepsorganisatie voor professionele fotografen. En we kunnen dankzij uw steun voortbestaan, ten bate van u en de fotografie als geheel.

Taferelen #25 -the power of big data

21 februari 2019 @ 18:00 - 20:30 CET

Fotodok Bookclub #17 met Guy Martin & Jonaos Bendikson

7 februari 2019 @ 20:00 - 21:30 CET

Taferelen #21 – macht in de zorg

17 januari 2019 @ 18:00 - 20:30 CET

De donkerte kamer #15 – Brugge

21 december 2018 @ 20:00 - 23:00 CET