Missie: fotografie verbreiden

Foto-agenda brengt de fotografie dichterbij het publiek en andersom. Als promotieplatform publiceren we in co-creatie wat er in Nederland en België in de professionele fotografie te zien en te doen is: fototentoonstellingen, fotofestivals en -beurzen, artisttalks, lezingen, presentaties, openingen workshops/masterclasses. Maar ook nieuws en oproepen afkomstig uit het fotoveld. We zijn een podium voor deelnemende musea, galeries en foto-instellingen en bieden hen via het platform direct redactioneel toegang tot een breed publiek. Daarmee ondersteunen we de fotografie als geheel: de organisaties, de fotografen en het publiek.

Publicaties: bereik pers en publiek

Wie op foto-agenda staat bereikt pers en publiek. We publiceren op de website, social media en via nieuwsbrieven. Foto-agenda is online en offline ook terug te vinden via bladen, websites en de balies van de (media)partners. De talrijke publicatieplekken garanderen een groot publiek bereik in beide landen. Folders in culturele hotspots, foto-events, bij deelnemers en reclame versterken dit. We startten bij de aanvang van het culturele seizoen 2018/2019 en bereikten uitsluitend via de Foto-agenda website reeds ruim 97.000 unieke lezers, waarvan nu 10.000 (december ’19/ jan ’20). Lezers die de Foto-agenda website enkele malen per maand bezoeken. Het bereik via de partners is groter. Lees er hier meer over.

Vrijwilligers en werkstudenten houden publicatiekosten laag. Tegenover een kleine maar noodzakelijke bijdrage van de organisaties staat een veelvoud aan attentie-, advertentie- en PR/perswaarde. En bent u deel van de branche brede foto community der Lage Landen tezamen met gezaghebbende collega’s.

Deelnemen aan Foto-agenda

Deelnemen betekent een grotere bekendheid en zichtbaarheid voor de eigen activiteiten en naam, naar een breed publiek in België en Nederland van: bezoekers, potentiële kopers, collegae en pers. U bent ermee ook co-createur van het promotie platform.

Daarmee drukt het steun uit aan de fotografie als geheel en uw plaats daarin. Het platform is er immers van, voor en dankzij de fotografie. De agenda kan alleen bestaan omdat ieder het (belang ervan) draagt: musea, galeries, en overige foto-instituten.  Activiteiten van deelnemers (Partners  gehten) zetten we daarom in de spotlights en hebben redactionele toegang om zich direct tot het publiek te richten met oproepen, informatie, aankondigingen, uitnodigingen.

Deelname kan in abonnementsvorm -men is dan Partner- of per evenement. Lees hier meer over hetgeen we bieden en vragen of bel: +31 (0)6 15632132.

Wie zitten er achter Foto-agenda?

Foto-agenda is een initiatief van fotokenner Edie Peters (PhotoQ) en uitgever Christophe Rocour en kwam tot stand dankzij steun van ‘de fotografie’: de visuele auteursrechtenorganisatie Pictoright en DUPHO, de Nederlandse beroepsorganisatie voor professionele fotografen. Foto-agenda bestaat daarnaast dankzij de deelnemende Partners, waaronder musea, galeries en foto-instellingen en de Foto-agenda werkstudenten en vrijwilligers.

Waarom Foto-agenda?

Als kunstuitingen zoals muziek, film, dans en theater hun agenda’s kennen, waarom Fotografie niet? Het aanbod is groot, divers en rijk. En fotografie en de beeldcultuur reikt tot in het hart van onze cultuur. Daarnaast sijpelt beeldtaal en fotografie door in onze dagelijkse communicatie en in de beeldvorming van elkaar, de maatschappij en de wereld om ons heen: te mooi, te belangrijk om het geen sectorbreed platform te geven. Zodat ieder kan weten en genieten van het aanbod dat anders versnipperd via 100-en nieuwsbrieven en in fracties van het aanbod in enkele recensies tot het publiek zou komen.

The Precarious Archive, performance, van Stefanos Tsivopoulos

16 februari 2020 @ 15:30 - 16:30 CET
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 8 februari 2020 at 15:30

One event on 16 februari 2020 at 15:30

Paulien Oltheten artisttalk

13 februari 2020 @ 20:00 - 21:30 CET

Rotterdam Photo talks

8 februari 2020 @ 20:00 - 22:30 CET

The Precarious Archive, performance, van Stefanos Tsivopoulos

8 februari 2020 @ 15:30 - 16:30 CET
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 8 februari 2020 at 15:30

One event on 16 februari 2020 at 15:30