Noorderlicht-Taxed to the max fotofestival

In het kader van het International Photography Festival 2019 met titel “Taxed to the max” , plaatst organisator Noorderlicht een open call en roept fotografen en curatoren op om voor 15 Mei te reageren.

TAXED TO THE MAX, de 26ste editie van het International Noorderlicht fotografie Festival, vindt plaats van 5 oktober tot 1 december 2019 op verschillende locaties in Groningen.

TAXED TO THE MAX onderzoekt de maatschappelijke spanningen die worden veroorzaakt door internationale conglomeraten met hun enorme accumulatie van kapitaal en hun invloed op de nationale en mondiale politiek. Hoe beïnvloedt dit het leven van gewone mensen?

Wereldwijde open oproep

Zoals altijd omvat het festival een mix van onderzoek uitgevoerd door Noorderlicht en open inzendingen.

TAXED TO THE MAX wil mondiale problemen, issues die iedereen aangaan voor het voetlicht brengen en onderzoeken. In dat kader verwelkomt Noorderlicht voorstellen van fotografen, geaffilieerde kunstenaars en curatoren uit alle delen van de wereld, ongeacht hun leeftijd en nationaliteit. Relevante onderwerpen die niet zijn genoemd in de open call of contrasterende perspectieven op het festivalthema zijn eveneens welkom. Aan fotografie belendende audiovisuele kunstvormen zoals digitale media, video of VR zijn ook nadrukkelijk in beeld.

Voorstellen voor TAXED TO THE MAX kunnen worden ingediend tot 15 mei 2019.

Voor meer info over het thema, inschrijvingen enz.: http://www.noorderlicht.com/en/photofestival/noorderlicht-international-photography-festival-2019/