Pakhuis de Zwijger

Pakhuis de Zwijger is een unieke culturele organisatie die sinds de deuren in 2006 werden geopend, is uitgegroeid tot hét onafhankelijke platform van en voor de stad Amsterdam. In de transitie naar een duurzame samenleving is de plaats van de stad heel complex. De creatieve en innovatieve aanpak van deze materie is het handelsmerk geworden van Pakhuis de Zwijger. Onder de noemer Nieuw Amsterdam – stad in transitie wordt geprogrammeerd op de urgente en complexe stedelijke opgaven van deze tijd.

Het voormalig koelpakhuis fungeert als thuishaven voor de creatieve industrie en voor mensen die op hun eigen manier de stad maken tot wat zij is. Stadmakers noemen wij ze, een eretitel. Zij staan centraal in de verhalen die dagelijks in programma’s verteld en gedeeld worden. Het doel is daarbij altijd: informeren, inspireren en creëren. De ruim 600 jaarlijkse programma’s die wij maken scharen we onder de thema’s creatieve industrie, de stad en global trends. De onderwerpen van onze programma’s variëren van Europese politiek en cultuur tot buurtcommunities en stadslandbouw, van zorg en werk tot design en fotografie. Allemaal met inspirerende en boeiende gastsprekers.

De magie beperkt zich niet tot het podium; de discussies en onverwachte kruisbestuivingen die volgen zijn minstens zo bijzonder. En daarom wordt Pakhuis de Zwijger samen gemaakt door ons team van medewerkers, 100 maatschappelijke partners en door onze community van circa 150.000 leden. Pakhuis de Zwijger opende in 2018 dependance New Metropolis in Amsterdam Nieuw-West en is mede-initiatiefnemer van het stedelijk innovatiefestival WeMakeThe.City.

Fotokroniek https://dezwijger.nl/programmareeks/fotokroniek
Laat je meenemen in de wereld van de fotografie: wie is de fotograaf achter de foto? Bij de programmareeks Fotokroniek gaan we de diepte in: het project of het boek van één (internationale) topfotograaf staat centraal. De lezing wordt door de fotograaf zelf gegeven, dus kom luisteren naar bijzondere verhalen uit eerste hand. Over mensen, over techniek, over organisatie en over passie.

Expositie: https://dezwijger.nl/programmareeks/expositie
In het eetcafé en in de foyers hangen steeds andere werken van kunstenaars die wij tof vinden. Soms schilderkunst, soms fotografie, soms illustraties en soms iets anders verrassends dat een podium verdient. De expositie is gratis toegankelijk van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 23:00 uur. Wil je ook eens exposeren? Of heb je vragen over de huidige expositie? Dan kun je contact opnemen met programmamaker Ewa (ewa@dezwijger.nl).

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

Tel. 020 – 624 63 80
E-mail info@dezwijger.nl

Meer informatie en het volledige programma: www.dezwijger.nl
Eetcafé Pakhuis de Zwijger is geopend van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 23:00 uur
Tafel reserveren via 020 – 788 44 33