Het Fotomuseum (FOMU) in Antwerpen is een landelijk erkend museum dat deel uitmaakt van De Museumstichting. Het is een van de meest prestigieuze en toonaangevende musea voor fotografie in Europa.

In een open huis treedt het FOMU in dialoog en interactie met zijn publiek om de passie voor en kennis over fotografie te verspreiden. Geëngageerd en extravert, maatschappelijk relevant, met zin voor experiment en vernieuwing. Jaarlijks organiseert het museum een tiental tentoonstellingen van Belgische en internationale fotografen, waarin fotografie, film en nieuwe media met elkaar in contact komen. Het ondersteunt ook (jong) fotografisch talent in talrijke jongerenprojecten, kleinere exposities, een magazine, portofolio kijkdagen.

Het FOMU wordt in binnen- en buitenland erkend als een expert in het behoud en beheer van fotografisch erfgoed. Het museum geniet wereldfaam om zijn unieke historische en hedendaagse collecties. Deze omvatten fotobeelden, apparatuur en boeken uit de Belgische en internationale fotogeschiedenis, van het prille begin tot vandaag, met een totaal van 3 miljoen objecten. Het FOMU bezit onder meer een eigen restauratie- en inlijstatelier, een bibliotheek met leeszaal en een nieuwe Collectietoren. Ook de groeiende digitale collectie wordt steeds meer ontsloten voor het publiek.

FOMU – Fotomuseum Antwerpen
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
België

fomu.be
info@fomu.be
+32 (0)3 242 93 00

Openingsuren: dinsdag – zondag, van 10u – 18u
Gesloten op: 25 en 26 December en 1 en 2 Januari

a