Loading Events
  • This event has passed.

Gallery WM is verheugd om deze boeiende tentoonstelling van conceptuele fotografie te presenteren, gemaakt door de gerenommeerde kunstenaar Rieja van Aart. De tentoonstelling, getiteld “Voorbij de Realiteit,” zal te zien zijn van 8 maart t/m 6 april, waarbij een compleet nieuwe collectie van Rieja’s unieke en doordachte werken wordt gepresenteerd.

Conceptuele Fotografie – Voorbij de Realiteit

Van jongs af aan koesterde Rieja van Aart een diep verlangen om te creëren, om stem te geven aan objecten die anders stil zouden blijven. Deze passie leidde haar naar de wereld van de fotografie, waar ze begon met het componeren van beelden voordat ze ze op film vastlegde. Haar gekozen onderwerpen zijn eenvoudige, alledaagse objecten zonder inherente speciale waarde – een stuk stof, een tak, een steen, de huid van een slang, een vogelveer, een schelp of een noot. Verzameld uit verschillende bronnen, worden deze objecten de grondstoffen voor Rieja’s artistieke visie.

In haar studio combineert Rieja deze ogenschijnlijk verschillende elementen, waarbij ze vaak verf of inkt toevoegt om hun visuele impact te vergroten. De foto’s worden vervolgens genomen in natuurlijk licht, waarbij een specifiek gevoel of sfeer cruciaal is voor haar creatieve proces. Het resultaat is een reeks innerlijke landschappen, stillevens en abstracte beelden die de kijker uitnodigen om kunst op hun eigen unieke manier te interpreteren en ermee te verbinden.

Share This Story, Choose Your Platform!