Loading Events
  • This event has passed.

Liefde is een van de grote thema’s in het menselijk leven. Maar wat gebeurt er als liefde uit balans is? Wat kunnen we elkaar vertellen over onbeantwoorde liefde, eenzijdige liefde, verloren liefde, verboden liefde, onvoltooide liefde… onbereikbare liefde?

Negentien kunstenaars nemen je mee in een wervelstorm van verhalen over onbereikbare liefde, met fotografie, beeldende kunst, dans, poëzie, literatuur en film. Onbereikbare liefde gaat niet alleen over relaties die uitgaan. De expositie neemt je ook mee in verhalen over seksualiteit, ouder-kind relaties, sterfelijkheid en idolen.

Grote verhalen uit de kunst, zoals West Side Story en de mythe van Echo en Narcissus zijn wellicht bekend. Hier kijken we ook naar recente ontwikkelingen: wat heeft Corona voor de liefde betekend? en wat doet naar onszelf kijken via een constante vergelijking met anderen op sociale media, met ons zelfbeeld? wat zijn onze eigen ervaringen met onbereikbare liefde?

Kunstenaars

Onder de exposanten zijn zes Amersfoortse kunstenaars: Anna Skubisz, Mardoe Painter, Theo van Delft & Barbara Groeneveld, Ben Rijnink en Willem Wernsen.

Twee internationale kunstenaars leveren een bijzondere bijdrage aan de expositie: Met haar driedimensionale sculpturen neemt Mehrak Davoudi (Iran/Engeland) ons mee in haar zoektocht naar haar seksualiteit en vrouwelijkheid. Ook eert Mehrak haar vrouwelijk idool: de eerste sjahbanu (keizerin) van Iran, Farah Diba.

Fotograaf Anton Shebetko (Oekraïne/Nederland brengt met zijn werk groepen mensen in beeld die vaak worden gemarginaliseerd. In ‘We Were Here’ schenkt Shebetko aandacht aan LGBTI+-soldaten in het Oekraïense leger

Ruimtelijk kunstenaar Lisa Bast maakt tijdens de expositie een nieuw kunstwerk getiteld ‘’Moderne Narcissus’’. Bezoekers kunnen haar aan het werk zien met lasapparaat en slijptol in de container die voor het Rietveldpaviljoen is geplaatst.

Alle  kunstenaars komen uitgebreid aan bod op onze sociale media.

In de filmzaal van het Rietveldpaviljoen worden tijdens de expositie doorlopend drie korte films getoond: De documentaire Bajo La Superficie van filmproducent Hannah van Helden. De documentaire Maison Charlotte van Lina van den Idsert en Pepijn Nuiten en de film Legends Of The Roof, een samenwerkingsproject van: Podium KOSMIK – Duda Paiva Company.

Evenementen

Tijdens de expositie is er weer een uitgebreid programma met evenementen. Volg https://www.033fotostad.com/activiteiten/ voor de details.

 

Deze expositie wordt georganiseerd in samenwerking met: Podium KOSMIK, De Laswerkplaats, het Amersfoorts Jeugdorkest, De Lieve Vrouw, Volksuniversiteit Amersfoort, Special Arts, NEOS, MBO Amersfoort en stadsdichter Twan Vet.

Beeld aankondiging: Esther van Waalwijk

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!