Loading Events
  • This event has passed.

Op zaterdag 4 september opent de Friesland-editie van het 28e Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021 op zes bijzondere locaties langs de Waddenkust en in Heerenveen. Daarmee is de eerste Noorderlicht biënnale nu in zijn geheel te zien: de festivalonderdelen in Groningen in Den Haag openden al eerder. Tijdens ‘The Makeable Mind’ reageren kunstenaars uit vele disciplines op de relatie tussen onze op hol geslagen beeldcultuur en onze perceptie van de wereld.

In twee musea, twee kerken en twee gemalen presenteren we het werk van twaalf kunstenaars. 

Afslag BLV
Minckelersstraat 11, Heerenveen (di t/m vr van 11 tot 17 uur za en zo van 13 tot 17 uur) – gratis toegang
In Afslag BLV tonen we fotografie van David Magnusson (Zweden), Nathaniel White (Groot-Brittannië) en Marco Frauchiger (Zwitserland). Hun series zijn duidelijk politiek gekleurd, met een hoofdrol voor thema’s als de vluchtelingencrisis, oorlogsgeweld en de drang naar vrijheid.
meer info

Museum Heerenveen
Minckelersstraat 11, Heerenveen (di t/m vr van 11 tot 17 uur za en zo van 13 tot 17 uur) – toegangsprijzen zie link hieronder
Ook hier fotografisch werk: Natalia Kepesz (Duitsland), Elisa Maenhout (België) en Silas Bahr (Polen) vertellen verhalen waarin de hoofdrolspelers hun eigen leven in fictie ombuigen.
meer info

Theaterkerk Nes
Wiesterwei 2, Nes (wo t/m zo van 12 tot 18 uur) – gratis toegang
In de kerk in Nes presenteert fotograaf Aristidis Schnelzer (Duitsland) een serie over de steeds futuristischere medische technologie en toont kunstenaar Frederik Heyman (België) een videowerk over de gespannen relatie tussen mens en technologie.
meer info 

Museumkerk Eben-Haëzer
Haadstrjitte 17, Wierum (wo t/m zo van 12 tot 18 uur) – gratis toegang
In deze voormalige gereformeerde kerk is foto- en videowerk te zien van Andrea Stultiens (Nederland), die de fotografische erfenis van Dr. Paul Julien (1901-2001) onderzoekt. De Amerikaans-Filipijnse kunstenaar Latipa en de Vietnamese schrijver Viêt Lê ontrafelen de visuele erfenis van het imperialisme aan de hand van National Geographic-tijdschriften.
meer info 

Gemaal de Heining
Zeedijk, Marrum (wo t/m zo van 12 tot 18 uur) – gratis toegang
De Heining, een gemaal dat opvallend genoeg ín de dijk is gebouwd, is de ideale omgeving voor de meditatieve onderwaterwereld van kunstenaar en filmmaker Ewa Doroszenko (Polen).
meer info 

Gemaal Ropta
Sedyk 6, Pietersbierum (wo t/m zo van 12 tot 18 uur) – gratis toegang
In de staalblauwe gemaal uit 1972 is fotografie van Lisa di Donato (Verenigde Staten) te zien. Ze combineert twee zeer uiteenlopende technologieën: het oude wet plate-procedé en 3D-grondbeelden van Google Earth.
meer info

______________________________________________________________

Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021
The Makeable Mind

Groningen: 7 augustus t/m 3 oktober
Den Haag: 28 augustus t/m 28 november
Friesland: 4 september t/m 31 oktober
meer informatie over het festival

Share This Story, Choose Your Platform!