Loading Events
  • This event has passed.

De eerste Internationale Fotobiënnale Oostende palmt diverse binnen- en buitenlocaties in met hedendaags en conceptueel fotografisch werk. Een parcours van verrassende exposities met werk van dertig fotografen doorkruist de Stad aan Zee – van Fort Napoleon tot Mu.ZEE. De eerste editie vindt plaats van 4 september tot en met 24 oktober 2021.

TICKETS KOPEN

30 FOTOGRAFEN & VELE LOCATIES

De Internationale Fotobiënnale Oostende koppelt verschillende indoortentoonstellingen rond conceptuele en hedendaagse fotografie aan een rist spraakmakende interventies in de stad. Het parcours met werk van dertig toonaangevende fotografen uit België, Nederland en Frankrijk loopt van Fort Napoleon tot Mu.ZEE. Als thema koos curator Stephane Verheye voor ‘(on)rust’. Inspiratie daarvoor haalde hij uit het werk van de Oostendse kunstenaars James Ensor en Léon Spilliaert – twee boegbeelden van het symbolisme, dat verbeeldingskracht en fantasie hoog in het vaandel draagt, en daarbij vaak een sfeer oproept van dreiging en mysterie. Twee dingen die eveneens terug te vinden zijn in het werk van hedendaagse kunstfotografen.

BOEK JE ARRANGEMENT

Boek je verblijf in combinatie met een bezoek aan de Internationale Fotobiënnale Oostende en geniet meerdere dagen van de Stad aan Zee. In je pakket geniet je van deze extra’s: Unieke totebag, informatiepakket, fotoprint op hoogwaardig fotopapier van een van deelnemende fotografen: Anaïs Lesy, Charlotte Mariën, Elise Corten, Jolien De Buyser, Joris Deleersnyder, Jan Pypers en Richard Petit.

Let op: toegangstickets voor de Internationale Fotobiënnale Oostende zijn niet inbegrepen.

MEER INFO OVER DE BIENNALE, DE EXPO’S, DE LOKATIES VIA https://www.fotobiennale.be/nl

 

 

EXPO’S

WANDELPARCOURS

Naast tentoonstellingen in onder meer Fort Napoleon en Mu.ZEE zijn er ook werken te zien op verschillende buitenlocaties, waaronder de Zeedijk, het Leopoldpark, het Koningspark en het Westerstaketsel. Vul hier je e-mail in en ontvang het handige plan:

======

PHOTOGRAPHERS: ALLE FOTOGRAFEN

Fort Napoleon
Charlotte Mano
Westerstaketsel
Leopoldpark
Zeedijk t.h.v. Venetiaanse Gaanderijen
Koningspark
Lennert Deprettere
Peperbusse
FELIX
Peperbusse
Fort Napoleon
Fort Napoleon
Fort Napoleon
Fort Napoleon
Fort Napoleon
Mu.ZEE
Jef Boes
Expo-boot
Expo-boot
Anglicaanse kerk
Anglicaanse kerk
Anglicaanse kerk
Galerie – BeauSite
Anglicaanse kerk
Charlotte Mariën
Anglicaanse kerk
Galerie – Theobalds Boothuisje
Galerie – OHK Oud Zwembad
Galerie – O.666
Galerie – CAS (Contemporary Art Space)
Galerie – Exposure Value
Galerie – CAS (Contemporary Art Space)
Galerie – Kapel Militair Hospitaal

 

Share This Story, Choose Your Platform!