Loading Events
  • This event has passed.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Steef Zoetmulder geeft Maartje van den Heuvel – conservator fotografie van Universitaire Bibliotheken Leiden en gastcurator van de tentoonstelling – een lezing in het Auditorium van de Kunsthal. Van den Heuvel vertelt over het werk van fotograaf Steef Zoetmulder (1911 – 2004), en gaat dieper in op de relatief onderbelichte stroming van naoorlogse kunstfotografie in Nederland, waartoe Zoetmulder met zijn werk behoort.

Steef Zoetmulder is een sleutelfiguur uit de naoorlogse Nederlandse kunstfotografie en staat bekend om zijn creatieve verbeelding van de alledaagse realiteit. Bijzondere structuren en patronen, benadrukt door onverwachte invalshoeken, belichting en uitsneden, zijn kenmerkend voor zijn werk. Iconische Rotterdamse gebouwen, stillevens, portretten en abstracte composities: ruim vijftig vintage prints, door Zoetmulder zelf vervaardigde afdrukken, zijn te zien in de tentoonstelling Steef Zoetmulder.

Universtitaire Bibliotheken Leiden heeft onlangs de kerncollectie van Steef Zoetmulder aangekocht, voor een belangrijk deel ondersteund door Vereniging Rembrandt. De lezing over Steef Zoetmulder wordt mede georganiseerd door de Vereniging Rembrandt en is gratis bij te wonen voor haar leden.

BOEK HIER JE TICKETS!

WAT

Lezing over fotograaf Steef Zoetmulder door Maartje van den Heuvel, conservator fotografie Universitaire Bibliotheken Leiden en gastcurator van de tentoonstelling Steef Zoetmulder.

WANNEER

Zaterdag 16 september van 14:00 – 15:00 uur. Inloop vanaf 13:30 uur.

KOSTEN

De kosten voor deelname aan de lezing over Steef Zoetmulder zijn 16,50 euro. Met een ticket heb je toegang tot de lezing en alle tentoonstellingen in de Kunsthal.  Rembrandtpas, Museumkaart, Rotterdampas en VriendenLoterij VIP-kaart zijn geldig voor dit evenement.

Share This Story, Choose Your Platform!