Loading Events
  • This event has passed.

Het is een ode aan de sportvrouw”, aldus Laura de Mildt.

Na eerder te hebben samengewerkt met voormalig topsportsters Anouk Hoogendijk (voetbal) en Fatima Moreira de Melo (hockey), kwam Laura op het idee om sportvrouwen op een andere manier in beeld te brengen. Begin december 2021 is het fotoboek ‘OP KRACHT EN KARAKTER’ uitgekomen met ruim 100 portretten van onze Nederlandse vrouwen in de topsport: het aanstormend talent, de huidige kampioenen en de heldinnen uit het verleden.

Laura de Mildt maakte tijdens de covid-pandemie het fotoboek: ‘OP KRACHT EN KARAKTER – Nederlandse vrouwen in de topsport’ (Lecturis, 2021).

Het boek kreeg na publicatie meteen veel belangstelling en lovende recensies in onder andere het NRC, FD Persoonlijk, Vrouw (Telegraaf), Friesch Dagblad en andere dag- en weekbladen.

Bij Pennings Foundation worden de beelden uit het boek voor het eerst in een expositie gepresenteerd.

In het kader van deze expositie wordt een randprogramma georganiseerd met medewerking van een aantal sportvrouwen.

Laura de Mildt (1983) komt uit Den Haag en is inmiddels nu ruim 6 jaar fotograaf. Ze studeerde 3 jaar aan de Fotoacademie in Amsterdam en focust zich sindsdien op het maken van portretten. www.laurademildt.com

De expositie is te zien van 14 mei t/m 25 juni 2022 bij Pennings Foundation, Geldropseweg 63, Eindhoven. Open woensdag t/m zaterdag van 12 tot 17 uur.

Opening: zondag 15 mei 2022 15.00 – 17.00 uur.

Gratis toegang, wel graag aanmelden via de website.

Op Kracht en Karakter – Nederlandse vrouwen in de topsport (penningsfoundation.com)

Share This Story, Choose Your Platform!