Loading Events
  • This event has passed.

Portrait Gallery Studio nodigt éénieder graag uit voor een artist talk met fotografe Wanda Tuerlinckx op donderdag 12 mei vanaf 19.30 (inschrijven i.v.m. beperkte plaatsen verplicht),

Fotografe Wanda Tuerlinckx legt sinds 2015 de robotevolutie vast met een houten boxcamera uit de 19de eeuw.

Haar portretten van steeds menselijker wordende robots worden in de tentoonstelling Androids & Crayons in de Portrait Gallery Studio gecombineerd met crayonportretten uit de nooit eerder getoonde collectie van foto-antiquair Frido Troost (1960-2013) en kunstenaar Corinne Bonsma. Dit 19de eeuwse portretgenre toont een onverwachte overeenkomst met de androidportretten van Tuerlinckx.

Tuerlinckx’s androids, hun eerie -net niet realistische uiterlijk- maakt hen even intrigerend als huiveringwekkend. Dit fenomeen, ook bekend als uncanny valley, roept bij de kijker onbehagen op of zelfs afkeer van de realistisch ogende robots. Net als bij de zwaar geretoucheerde crayonportretten, lijkt er iets niet te kloppen aan onze waarneming. Waardoor we ons afvragen: lijken robots steeds meer op mensen? Of lijken wij door onze (Instagram) filters op robots?

Het aantal plaatsen voor deze Artist Talk is beperkt, dus als je wilt komen laat het ons dan tijdig weten door een email te sturen naar:
rsvp@dutchnationalportrait.gallery

Het adres van de Portrait Gallery Studio is:
Kattenburgerstraat 5, gebouw 003D
Amsterdam

Share This Story, Choose Your Platform!