Loading Events
  • This event has passed.

De tentoonstelling Inside the outside – pioneers in lens-based media onderzoekt met het werk van 17 kunstenaars de relatie tussen mens en natuur door de lens van de camera. We houden immers van de natuur – we vieren en verheffen haar – maar we zien ook hoe de mens haar aantast en verwoest.

Inside the outside heeft zijn oorsprong in het werk van Richard Tepe (1864-1952), een van de eerste natuurfotografen in Nederland en met werk vertegenwoordigd in de collectie van CODA Archief. Toen hij zijn camera aan het begin van de twintigste eeuw oppakte, was er voor het eerst aandacht voor natuurbescherming in Nederland. De analoge foto’s van Tepe worden omringd door het werk van  hedendaagse kunstenaars die de schoonheid en kracht van de natuur tonen en onze omgang met en verhouding tot de natuur onderzoeken, bevragen en bekritiseren. Zij delen zijn liefde voor de natuur en beschikken evenals Tepe over groot vakmanschap dat ze combineren met het lef om te experimenteren. Maar hun perspectief op de natuur en de uitvoering van het werk zijn wezenlijk anders. Niet alleen door een sterk veranderend landschap waarin de invloed van de mens steeds vaker centraal staat, maar ook door digitalisering en technische ontwikkelingen in de fotografie.

Inside the outside toont analoge en digitale fotografie, foto-installaties, projecties, dia-films, polaroids, animaties en een stop-motion film. Al deze uitingen zijn aan te duiden als ‘lens-based media’ (beelden die tot stand komen met een cameralens); een begrip dat aangeeft dat fotografie inmiddels een verbreed medium is dat door kunstenaars op uiteenlopende manieren ingezet wordt.

Je ontdekt in de tentoonstelling werk van:
Between TwoHands, melanie bonajo, Lex ter Braak, Eelco Brand, Elspeth Diederix, Alexandra Hunts, Ellen Kooi, Anouk Kruithof, Jan Robert Leegte, Natascha Libbert, Awoiska van der Molen, Erwin Olaf, Daan Paans, Jaap Scheeren, Richard Tepe, Jacquie Maria Wessels.

Foto aankondiging: Erwin Olaf, Im Wald

Er zijn t/m 15 Mei tal van activiteiten voorzien. Meer weten?  Zie deze link

 

Share This Story, Choose Your Platform!