Loading Events
  • This event has passed.

In de voormalige Raadzaal op de eerste etage van Museum W wordt een selectie uit het werk van de Nederlands-Hongaarse fotografe Satijn Panyigay getoond. Satijn legt in haar foto’s sporen vast die door het leven worden achtergelaten voordat de tijd ze uitwist.

De afgelopen drie jaar heeft Satijn enkele tijdelijk gesloten musea gefotografeerd, waaronder Museum W. Op een onovertroffen manier weet ze de ‘ziel’ van een leeg gebouw of interieur in haar fotografie te vangen. Haar specifieke aandacht voor licht en schaduwwerking speelt hierbij een wezenlijke rol.

De kleinste details zijn van belang in het beeld, zoals een stopcontact, de gaatjes in de wand, een achtergebleven sticker of een vlek. In al hun onbeduidendheid maken ze overtuigend deel uit van het verhaal. In deze verstilde foto’s van lege expositieruimten spelen de muren zelf de hoofdrol.

Satijn: “Als kunst er niet is, wat zie je dan? Als je niet wordt afgeleid door de invulling van de ruimte? Je ziet alleen de sporen van wat er eerder was en je fantasie vult de rest aan – de verhalen, de gebeurtenissen.”

Beeld: Satijn Panyigay, TwilightZone, Museum Boijmans van Beuningen

Share This Story, Choose Your Platform!