Loading Events
  • This event has passed.
21 februari om 20u staan Rob Hornstra en Sterre Sprengers weer klaar om het publiek te verwelkomen en jullie een onvergetelijke avond te bezorgen met de mooiste verhalen over fotoboeken.

Mohamed Bourouissa komt naar Utrecht om over zijn boek Périphérique te praten. Bourouissa heeft tussen 2005 en 2008 de sociale onrust in de voorsteden van Parijs vastgelegd. De foto’s lijken documentair en spontaan, maar zijn zorgvuldig in scène gezette beelden van zijn vrienden en kennissen in dagelijkse situaties die Mohamed door fictie en enscenering verhevigt.

Afgelopen december verscheen een nieuwe versie waarin wordt teruggeblikt op de oorspronkelijke context van het werk door middel van twee nieuwe in opdracht gemaakte teksten van Taous R. Dahmani en Clément Chéroux. Daarnaast bevat het meer dan zestig pagina’s ongeziene voorbereidende foto’s die laten zien hoe Mohamed’s nauwgezette proces van observatie, voorbereiding en samenwerking met zijn onderwerpen dit oeuvre heeft gevormd.

Tijdens de Book Club op 21 februari neemt Bourouissa ons mee in zijn wereld en deelt zijn verhaal over de totstandkoming van dit boek, wil je alles hierover weten koop dan nu je kaartje via deze link!

 

Share This Story, Choose Your Platform!