Loading Events
  • This event has passed.

John Edmonds (1989, VS) won in 2021 de Foam Paul Huf Award. De solo tentoonstelling A Sidelong Glance in Foam is onderdeel van deze prijs.

In zijn werk neemt Edmonds op een ogenschijnlijk simpele, maar in wezen cultureel complexe manier kwesties rond identiteit en macht onder de loep. Vanuit een Afro-Amerikaans perspectief vormt zijn werk een herinterpretatie van het verleden, waarbij het accent ligt op het zwarte menselijke subject en culturele artefacten.

De Afrikaanse kunstobjecten die hij in zijn werk gebruikt hebben vele facetten. Of ze nu symbolen zijn van het traditionele Afrikaanse culturele erfgoed of betekenisdragers van diaspora en herinnering, in zijn werk fungeren ze als een middel om concepten als ontheemding en onteigening in de hedendaagse samenleving te onderzoeken. Niet alleen verruimt hij de traditie van studioportretten, ook eist hij bedachtzaam zijn plaats op in het herschrijven van het verleden en verankert dit in onze huidige wereld, waar authenticiteit en identiteit fluïde zijn.

Foam Paul Huf Award
De Foam Paul Huf Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een talentvolle fotograaf onder de 35 jaar. Foam organiseert deze prijs sinds 2007. De winnaar wordt benoemd door een onafhankelijke, internationale jury. John Edmonds is de vijftiende winnaar van deze prijs

Share This Story, Choose Your Platform!