Loading Events
  • This event has passed.

Op 12 mei presenteren Rob Hornstra en Sterre Sprengers de 25e editie van de FOTODOK Book Club in de Cloud Nine in TivoliVredenburg. Gasten zijn Alessandra Sanguinetti (via Zoom), Kadir van Lohuizen, Louise Honée en Yara Jimmink.

Alessandra Sanguinetti vertelt over haar nieuwe boek The Adventures of Guille and Belinda en The Illusion of an Everlasting Summer. In dit boek gaat Alessandra Sanguinetti’s terug naar het platteland van Argentinië voor de voortzetting van haar samenwerking met Belinda en Guillermina, twee neven die, als meisjes, het onderwerp waren van het eerste boek in haar doorlopende serie, The Adventures of Guille and Belinda and the Enigmatic Meaning of Their Dreams. In dit tweede deel, volgen we Guillermina en Belinda in hun dagelijkse leven als ze tussen de 14 en 24 jaar oud zijn.

In zijn laatste boek After Us the Deluge laat Kadir van Lohuizen de gevolgen zien van het stijgende zeeniveau voor de mens. Hij reisde naar zeven verschillende gebieden in de wereld en legde hier vast wat de klimaatcrisis nu al voor gevolgen heeft voor de mensen die er wonen. Het boek is een verontrustend tijdsdocument. Voor elk hoofdstuk schreef een deskundige uit de betreffende regio een bijdrage over de specifieke problematiek in zijn of haar land. Zo ook de oud-voorzitter van FOTODOK, Watergezant Henk Ovink.

Yara Jimmink studeerde in 2020 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag met de tentoonstelling en publicatie ‘When summer became winter’. De publicatie staat op de shortlist voor de Kassel Dummy Award 2020. Het familiearchief van de migratie van Nieuw-Guinea naar Nederland in 1961 van haar grootouders met hun zesjarige dochter, Jimminks moeder, vormde het startpunt van ‘When summer became winter’. Yara combineert familiefoto’s, portretten, foto’s van bloemen en planten en geluidsopnames op een associatieve manier.

Louise Honée trok voor haar project We love where we live naar McDowell County in West Virginia. Dit voormalige welvarende centrum van de kolenmijnen in de Verenigde Staten is veranderd in een uitzichtloze plek met weinig perspectief op betere tijden. Honée zocht naar de schoonheid achter de malaise en was met name geïnteresseerd in de nieuwe generatie die opgroeit in een maatschappelijke context waarbij welvaart omgeslagen is in armoede.

 

Live stream tickets (5 EU) via deze link