Loading Events
  • This event has passed.

The World of Steve McCurry is vanaf 12 mei voor het eerst te zien in Antwerpen in de Waagnatie. De expo toont meer dan 200 foto’s op groot formaat. Door de unieke setting van Waagnatie wordt dit zonder twijfel een nieuwe indrukwekkende editie van wat nu al de grootste en meest complete retrospectieve is van deze wereldbekende Amerikaanse fotograaf. Je zult er de bekendste foto’s kunnen bewonderen uit zijn carrière van meer dan 40 jaar, maar ook recente en zelfs niet eerder vertoonde werken.

Steve McCurry is een van de meest iconische figuren in de hedendaagse fotografie. McCurry, geboren in Philadelphia in de VS, studeerde cinematografie en ging na zijn afstuderen aan de slag bij een lokale krant. Nog geen twee jaar later maakte hij zijn eerste van wat vele reizen naar India zouden worden. Hij baant zich een weg over het subcontinent en verkent het land met zijn camera.

“Er is een contemplatief of meditatief aspect aan fotografie, dat mij rust geeft. Ik hou ervan om de wereld rond te reizen, verschillende culturen en landschappen te ervaren. ”

De fotograaf heeft onvergetelijke beelden gemaakt op de zeven continenten en in talloze landen. Zijn oeuvre omvat conflicten, verdwijnende culturen, oude tradities en hedendaagse cultuur, maar weet altijd het menselijke element te bewaren, wat zijn beroemde beeld van het Afghaanse meisje tot zo’n krachtig beeld maakt.

Steve McCurry heeft enkele van de meest prestigieuze prijzen uit de branche in de wacht mogen slepen, waaronder de Robert Capa Gold Medal, de National Press Photographers Award en maar liefst vier keer de World Press Photo Award. Recent kende de Royal Photographic Society in Londen McCurry de Centenary Medal for Lifetime Achievement toe en in 2019 werd hij opgenomen in de International Photography Hall of Fame.

Deze expo werd ontworpen door Biba Giacchetti en neemt je mee op een lange reis doorheen The World of Steve McCurry: van Afghanistan tot Indië, van Zuid-Oost Azië tot Afrika, van Cuba tot de Verenigde Staten, van Brazilië tot Italië. Je maakt een onvergetelijke trip aan de hand van zijn uitgebreid en fascinerend œuvre aan beelden, waarin het menselijk aspect altijd de hoofdrol speelt.

Bijzonder aan de expo is dat Steve McCurry je zelf rondleidt door middel van een audiogids. Op die manier hoor je zijn persoonlijk verhaal bij de beelden.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Van 10 tot 18 uur (laatste toegang om 17 uur)
Elke dag tijdens schoolvakanties en op feestdagen
Gesloten op dinsdag buiten schoolvakanties

Waagnatie
Rijnkaai 150
2000 Antwerpen

Tickets zijn vanaf nu te koop via www.stevemccurryexpo.com.
(Audioguide inbegrepen)

Volwassenen (vanaf 18 jaar): 16 €
Senioren: 14 €
Studenten: 12 €
Jongeren tot 18 jaar: 10 €
Gratis onder de 4 jaar
Familieticket: 45 € (2 volwassenen + 2 kinderen)
Combi-ticket met AntwerpPhoto: tickethouders van de expo krijgen 15% korting op AntwerpPhoto (open vanaf 26 juni)