Loading Events
  • This event has passed.

De tentoonstelling Fonāna ( فنانة, vrouwelijke kunstenaar in het Arabisch) is vanaf 17 november bij Foam te zien. De tentoonstelling biedt een platform aan de ontwikkelingen in Saoedi-Arabië binnen de beeldende kunst, met de nadruk op fotografie.

Deze unieke tentoonstelling belicht de wereld van acht hedendaagse vrouwelijke kunstenaars die in Saoedi-Arabië wonen of gewoond hebben en legt hun persoonlijke perspectieven vast. Het biedt een unieke kijk op een land dat, volgens westerse normen, vaak als conservatief wordt gezien en waarvan de toegankelijkheid voor buitenstaanders soms wordt onderschat.

De kunstenaars kaarten complexe en actuele thema’s van de hedendaagse Saoedische samenleving aan. Door middel van hun werk uiten ze persoonlijke kwesties en verkennen ze hun idealen en richten zich op lokale dynamieken.

De tentoonstelling bestaat uit werk van de kunstenaars: Sarah Abu Abdallah (Saoedi-Arabië, 1990), Manal AlDowayan (Saoedi-Arabië, 1973), Reem Al Faisal (Saoedi-Arabië, 1973), Sara Alghesheyan (Saoedi-Arabië, 1993), Jowhara AlSaud (Saoedi-Arabië, 1978), Zahra Bundakji (Saoedi-Arabië, 1990), Sara Khoja (Saoedi-Arabië, 1978), and Maha Malluh (Saoedi-Arabië, 1959).

Over de tentoonstelling

De tentoonstelling Fonāna, geïnitieerd door Foam, is tot stand gekomen dankzij bruiklenen van het Greenbox Museum. Het Greenbox Museum, in 2008 opgericht door Aarnout Helb, opereert onafhankelijk, vrij van overheids- of externe fondsrelaties.

Fonāna is van 17 november 2023 – 14 februari 2024 te zien in Foam. Foam is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur, do/vr van 10.00 tot 21.00 uur.

Beeld aankondiging: The Salad Zone © Sarah Abu Abdallah / Greenbox Muse

Share This Story, Choose Your Platform!