Loading Events
  • This event has passed.

DE ANDER, HET BEELD EN WIJ – Tentoonstelling en publieksevent i.s.m. NFF en Prospektor

Tijdens NFF presenteert FOTODOK samen met Prospektor het werk van documentairemaker Eefje Blankevoort, kunstenaar Tina Farifteh en fotograaf Cigdem Yuksel over migratie en beeldvorming.

Het transmedia project Shadow Game van Eefje Blankevoort biedt een veelzijdig, ander beeld op minderjarige alleenreizende vluchtelingen. De feature length documentaire Shadow Game won een gouden Kalf in 2021. Dit jaar is in de Story Space SneakPeek Shadow Game  te zien, een whatsapp-conversatie tussen de Nederlandse documentairemakers en SK (Sajid Khan) die vanuit Afghanistan zijn weg naar Europa zoekt.

Fotograaf Cigdem Yuksel maakte het bijbehorende project A New Beginning.  In A New Beginning werkt Cigdem met jongeren die, na hun vlucht naar Nederland, op zoek gaan naar hun (nieuwe) identiteit. We zien ook haar eerdere werk The Game, dat zij eerder maakte in Bosnië van kinderen op de vlucht, schuilend in tentjes.

Tijdens NFF gaat de debuutfilm van Tina Farifteh; Kitten of Vluchteling? in première. Waarom laten we de ene vluchteling verdrinken en halen we de ander op met onze eigen auto? In de korte documentaire Kitten of Vluchteling? onderzoekt Tina de mechanismen achter empathie en de wisselwerking met de beeldenstroom van leed die ons elke dag overspoelt.

Tentoonstelling
Dagelijks geopend van vrijdag 22 september t/m zaterdag 30 september.
Openingstijden 12:00 – 18:00 uur
Fotodok, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht
Lees meer over de makers en hun werk.

Publieksprogramma De ander, het beeld en wij
Dinsdag 26 september
Aanvang: 15:00 uur. Einde: 17:00 uur.
Fotodok, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht

Regisseur en producent Eefje Blankevoort, kunstenaar Tina Farifteh en fotograaf en onderzoeker Cigdem Yuksel gaan aan de hand van hun projecten in gesprek over beeldvorming, de rol van beeldmakers en redacties. Ze geven een rondleiding en beantwoorden al je vragen.

Aanmelden voor dit programma kan via de groene knop hieronder:

RSVP 26 SEPTEMBER

Share This Story, Choose Your Platform!