Loading Events
  • This event has passed.

Enari Gallery presenteert met veel genoegen Earth Uprising, een solotentoonstelling van het werk van David Benjamin Sherry. De tentoonstelling doelt het Amerikaanse landschap uit te dagen en een nieuw leven in te blazen door de kijker onder te dompelen in een wereld van mystiek, abstractie en menselijke verbondenheid. De kunstenaar schrijft:

“De dramatische grootte en kleurstelling van de foto geeft een extra ervaringslaag aan het werk, verwant aan mijn eigen ervaring met het reizen door deze spirituele plaatsen en het aanschouwen van dit natuurlijke spektakel. De kleur en de schaal zijn bedoeld om herkenning, begrip, betekenis en empathie voor deze kwetsbare en bedreigde landschappen te vergroten.”

Sherry (1981, Stony Brook, NY) woont en werkt in Santa Fe, New Mexico. Hij behaalde een BFA aan de Rhode Island School of Design in 2003 en zijn MFA aan Yale University in 2007. Enkele hoogtepunten in zijn carrière zijn exposities in het Museum of Fine Arts in Boston MA, “Ansel Adams In Our Time” (2018),Saatchi Gallery, London UK, “Out of Focus: Photography” (2012), Sotheby’s New York City, “TheseDays” (2011), MoMA PS1, Long Island City, NY, “Greater New York 2010” (2010). Zijn werk bevindt zich in permanente collecties bij het Alfond Collection of Contemporary Arts, Cornell Fine Arts Museum; Charles Saatchi Collection, London; Hood Museum of Art; Los Angeles County Museum of Art; Marciano ArtFoundation; The Nasher Museum of Art; RISD Museum; Walker Art Center; Wexner Center for the Arts; en het Whitney Museum of American Art.

In het licht van Sherry’s betrokkenheid voor het milieu ontving hij de Seal of Recognition van de Californische Staatssenaat voor zijn dynamische landschapswerk in de Nationale Parken van Californië. Zijn werk is gepubliceerd in verschillende gerenommeerde publicaties zoals The New York Times Magazine, Vogue, Bullet Magazine, The New Yorker Magazine, Wall Street Journal, Aesthetica Magazine, Foam, Time out New York, Time out London en Aperture Magazine.

Sherry’s werk draait om environmentalism, queer identity en alternatieve filmprocessen en is vooral bekend om zijn kleurrijke landschapsfoto’s, die voortkomen uit het verlangen om de laatst overgebleven wildernis in Amerika te verkennen. Leuk weetje: zijn werk hangt o.a. aan de muur bij Beyonce & Jay-Z.
Opening : vrijdag 13 januari 2023
Opening tentoonstelling ‘Earth Uprising’ David Benjamin Sherry bij Enari Gallery vindt de 13e plaats. Geïnteresseerd? Graag een e-mail sturen naar: info@enari.gallery met je gegevens. 
Zaterdag 14 januari 2023
ARTIST WALK-THROUGH: DAVID BENJAMIN SHERRY
14:00-15:00
‘Op zaterdag 14 janauri geeft David Benjamin Sherry een rondleiding door zijn komende tentoonstelling Earth Uprising. De kunstenaar schrijft: “Door middel van de visuele taal van de landschapsfotografie “queer” ik het herkenbare Amerikaanse landschap, niet alleen met mijn eigen reis er doorheen, maar ook met mijn onorthodoxe kleurgebruik’.

Share This Story, Choose Your Platform!