Loading Events
  • This event has passed.

Gallery WM kondigt met trots een nieuwe tentoonstelling aan waarin het boeiende werk van de veelgeprezen fotograaf Co de Kruijf en visionaire kunstenaar Ji-Min Huang te zien zal zijn. De tentoonstelling, getiteld Ephemeral Elegance: Degeneration and Regeneration in Photography and Drawing is te zien van 13 oktober t/m 11 november 2023.

Co de Kruijf is fotograaf en was reisleider in het China van de jaren 80 en 90. Door waterschade raakte een deel van zijn waardevolle verzameling negatieven flink beschadigd. Bij nadere bestudering was er een bijzondere samenwerking ontstaan tussen de organische krachten van bederf, van bacteriën en schimmels en de oorspronkelijke analoge beelden op fotopapier.

Hij transformeerde de beelden, ooit onberispelijke momentopnames, tot een kunstuiting, waarin de degradatie, het natuurlijke proces van corrosie centraal staat. Door de aantasting van de negatieven, konden de bacteriën zich tegoed doen aan de gelatinelaag (op eiwitbasis) en een vervorming van de zilverhalogenidedeeltjes bewerkstelligen. Dit resulteerde dan weer in de vorming van nieuwe en onbedoelde beeldvormen door de interactie van bacteriën met de fotografische emulsie. De tentoonstelling presenteert een aangrijpende reflectie op de transformatieve kracht van de natuur. Een toevallige gebeurtenis wist De Kruijf om te buigen tot schoonheid voor imperfectie.

Het verhaal van De Kruijf wordt gecomplementeerd met het boeiende kunstwerk van Ji-Min Huang, een begaafd kunstenaar die heeft te maken met afnemend gezichtsvermogen. Elke streek van haar hand is een bewijs van haar onverzettelijke vastberadenheid om haar creativiteit op papier uit te drukken voordat haar zicht verder verdwijnt. De tekeningen van Ji-Min Huang ontstaan als intieme weergaven van haar resterende visuele ervaringen en onuitwisbare herinneringen. Tot haar opmerkelijke werken behoort een op microscoop geïnspireerde weergave van tranen als ingewikkeld waargenomen moleculen. Het publiek wordt uitgenodigd om getuige te zijn van haar artistieke reis, die resoneert met thema’s als herinnering, aanpassing en het grenzeloze potentieel binnen beperkingen.

‘Ephemeral Elegance’, samengesteld door Sebastian Rypson, verweeft naadloos de artistieke verkenningen van Co de Kruijf en Ji-Min Huang. De tentoonstelling wil een diepgaande dialoog bevorderen over de wisselwerking tussen verval en vernieuwing, corrosie en wederopbouw, en de diepgaande regeneratieve mogelijkheden die voortkomen uit het proces van degeneratie. Terwijl hun individuele verhalen samenkomen binnen de muren van Gallery WM, beginnen bezoekers aan een visuele en emotionele reis die de inherente schoonheid van de cyclische aard van creatie en destructie benadrukt.

De deuren van de tentoonstelling gaan op vrijdag 13 oktober open en nodigen kunstliefhebbers, kenners en nieuwsgierigen uit om zich onder te dompelen in de tot nadenken stemmende wereld van ‘Ephemeral Elegance’. Bereid je voor om gefascineerd te raken door de aangrijpende composities en verhalen die de veerkracht van de menselijke geest onderstrepen en de schoonheid die voortkomt uit de meest onverwachte transformaties van het leven.

13 oktober t/m 11 november 2023

Opening: Vrijdag 13 oktober, 17:00 – 19:00 uur bij Gallery WM

Share This Story, Choose Your Platform!