Loading Events
  • This event has passed.

Hangar nodigt Charlotte Abramow (geboren in Brussel in 1993) uit voor haar eerste solotentoonstelling in België, Volle Petrol: Charlotte Abramow behoort tot een generatie die snel beweegt en hoopt op snelle veranderingen.

Het tentoongestelde geheel onthult de invloed van het surrealisme op haar werk en gaat over thema’s die de kunstenares nauw aan het hart liggen, zoals kwesties in verband met de voorstelling van vrouwenlichamen, kritiek op hun hyperseksualisering en hun herovering. Het werk van Charlotte Abramow stelt de normen die het lichaam beperken in vraag en is tegelijk een ode aan de vrouw als pluralistisch en vrij subject.

De Belgische fotografe stelt een poëtische en metaforische visie van de mens voor, zonder te vergeten deze te koppelen aan de uitdagingen waarmee onze maatschappij geconfronteerd wordt. Deze jonge kunstenares observeert de wereld en herschrijft deze vanuit haar feministische bril door dagelijkse en intieme problematieken van vrouwen naar voren te brengen.

Met het lichaam als uitgangspunt presenteert de tentoonstelling zowel iconische als meer recente beelden uit de 10-jarige carrière van de kunstenares. De Belgische identiteit van Charlotte Abramow is een rode draad in het absurde en van zelfspot doorvlochten werk. Haar liefde voor Magritte, die haar de kracht van het beeld laat ontdekken, schijnt door in haar ensceneringen en in haar boek Maurice, Tristesse et rigolade (2018, Fisheye Éditions).

Charlotte behandelt verschillende onderwerpen, stijlen en voorstellingen met kracht, dankzij een onafhankelijke geest, een engagement en een activistische overtuiging die haar werk kenmerken.

Bijbehorende tentoonstelling : Des oiseaux
Een collectieve tentoonstelling van Atelier EXB
Co-productie van Hangar en Le Château d’Eau (Toulouse – FR)

Share This Story, Choose Your Platform!