Museum Hilversum

Museum Hilversum is hét fotografiemuseum van Midden-Nederland, specialiseert zich in het tonen van fotografie en onderzoekt de grens van de fotografie door deze te combineren met andere kunstvormen.

Museum Hilversum verwondert, raakt en verbindt.
Het museum heeft een breed aanbod met wisselende tentoonstellingen en is een levendige plek voor inspiratie en ontmoeting. Naast de tentoonstellingen vinden er regelmatig lezingen, rondleidingen en masterclasses plaats. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Zowel de tentoonstellingen als de collectie worden gekenmerkt door een sterke maatschappelijke betrokkenheid.

Het museum is deels gehuisvest in het oude raadhuis, midden in het winkelhart van Hilversum. In de historische entree met fraaie plafondschilderingen lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De moderne uitbreiding aan de achterzijde van het gebouw, met de lichte zalen, verdeeld over drie verdiepingen, geeft het museum letterlijk een extra dimensie. Het heeft een gezellig café en een winkel. Ook is het museum de thuisbasis van de Zilveren Camera, de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd in Nederland.

Museum Hilversum is zeven dagen in de week open en er is elke dag iets te beleven! Meer informatie over het museum en de activiteiten in het museum is te vinden op de website www.museumhilversum.nl.

Openingstijden

Dagelijks geopend van 11 tot 17 uur

Toegang

Volwassenen – € 9,50
Entree inclusief koffie of thee – € 11,00
Senior (vanaf 65 jaar) – € 8,50
13 t/m 25 jaar, CJP, CVK – € 4,50
t/m 12 jaar – gratis
Vriend van Museum Hilversum – gratis
Museumkaart*, Rembrandtpas, ICOM – gratis

*Nog geen Museumkaart? Deze is aan de kassa in het museum te koop.

Locatie
Kerkbrink 6
1211 BX Hilversum
T 035 533 9601
E info@museumhilversum.nl

 

Foto: Jelle Draper

Museum Hilversum

a