Loading Events
  • This event has passed.
Lezers van de Volkskrant kennen Hans Aarsman hem van zijn beeldcolumn ‘Aarsman Collectie’. Sinds 2004 vult hij wekelijks een bijzondere analyse van een persfoto die hij als een hedendaagse Sherlock Holmes benadert. Veel niet Volkskrant lezers kennen hem omdat hij door die columns een markante positie in het Nederlandse fotoland inneemt, boeken heeft geschreven en met One Men Shows door het land toert. Hans Aarsman fotografeert niet professioneel, maar heeft dat in het verleden wel gedaan. Hij maakte zijn entree met fotojournalistiek werk voor kranten als Trouw en het Parool en tijdschriften als de Nieuwe Revue en de Groene Amsterdammer.

In 1983 deed Hans de jaarlijkse fotodocumentaire opdracht voor het Rijksmuseum document Nederland. Toen de beperkingen van het genre hem te storend werden stapte hij over naar vrij werk. Hij maakte een periode terloopse fotografie waarbij hij niet door de zoeker van zijn camera keek en het toeval een grote rol liet spelen. Daarna reisde hij met een camper door het land waarbij hij vanaf het dak foto’s maakte met een grootformaat camera. Dat laatste leidde tot het bijzonder succesvolle boek Hollandse taferelen, gevuld met foto’s en verhalen. Hij exposeerde met het project onder meer in het Stedelijk museum, dat net als het Nederlands Fotomuseum foto’s in het archief opnam. Daarna volgde een boek met stadsgezichten, Aarmans Amsterdam. Toen de beperkingen van deze insteek hem dwars begonnen te zitten hing hij zijn camera aan de wilgen en gaf hij via het Nederlands fotomuseum digitale versies van Hollande taferelen foto’s weg.

Hans Aarsman startte vervolgens als columnist, schreef een roman, een toneelstuk en een aantal non-fictie boeken waaronder bundelingen van zijn columns in de Volkskrant. Hij werd bovendien conferencier, fotoredacteur en werkte als analist aan Cold Case zaken en met historisch beeldmateriaal en werkt als docent bij de Rijksacademie van beeldende kunsten. In vrijwel al zijn hedendaagse activiteiten speelt fotografie een belangrijke rol.

www.hansaarsman.nl

AANMELDEN

PROGRAMMA

Photo31 webinar met Hans Aarsman 11 januari 2023:

1. Link voor inloggen uiterlijk om 19:00 uur beschikbaar via Eventbrite

2. Webinar toegankelijk vanaf 19:45 uur

3. Aanvang Webinar om 20:00 uur

4. Einde uiterlijk 21:30

Tijdens het Webinar is er ruimte voor vragen via de chatfunctie. 

Wees er snel bij en meld je aan! 

programmering: Pieter van Leeuwen – interview: Pieter van Leeuwen – techniek: Barend Houtsmuller / Carel Brugman – montage: Carel Brugman – promotie: Anna Witkowska / Astrid Verhoef

Share This Story, Choose Your Platform!