Loading Events
  • This event has passed.

de komende editie, van 17-19 september in het Amsterdamse cultuurpark Westergas, presenteert Unseen een ijzersterke internationale selectie deelnemers.
Met twee nieuwe secties, de prominente aanwezigheid van Europese top galeries en de geliefde Book Market is Unseen weer dé plek om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse fotografie te ontdekken.

Deelnemers
Onder de deelnemers zijn oudgedienden uit binnen- en buitenland met presentaties van grote namen. Zo toont Flatland Gallery onder andere werk van Valerie Belin; Ron Mandos toont werk van Erwin Olaf en Isaac Julien. Galerie Stieglitz19 uit Antwerpen toont werk van Antony Cairns. Dorothee Nilsson uit Berlijn toont nieuw werk van Inka & Niclas. Hiernaast telt deze editie een aantal veelbelovende nieuwkomers. De Amsterdamse galerie Vriend van Bavink toont een solo presentatie met nieuw werk van Jan Hoek. Ellen de Bruijne Projects, die dit jaar ook debuteert op Art Basel, komt met een solo presentatie van Uta Eisenreich. Uit Parijs debuteert Galerie 193, gespecialiseerd in Afrikaanse en Aziatische fotografie, met werk van Derrick Ofosu Boateng, Thandiwe Muriu, Li Hui en Samuel Cueto.

Nieuw: Past/Present
Past/Present is een nieuwe aanvulling. De sterk gecureerde presentaties van deze sectie omvatten voor het eerst in het bestaan van Unseen ook vintage fotografie van voor het jaar 2000. Past/Present belicht thematische dialogen tussen vintage werk en nieuw werk van hedendaagse fotografen. In Past/Present is onder meer te zien: Annet Gelink met werk van Bertien van Manen, Robby Müller en Yael Bartana. Uit Keulen brengt Galerie Julian Sander een presentatie met werk van August Sander en Michael Somoroff.

Nieuw: Unbound
Ook met Unbound lanceert Unseen een novum. In deze sectie ligt de focus op grensverleggende, multidisciplinaire fotografische werken. Unbound kent een jaarlijks wisselend thema en een jaarlijks wisselende onafhankelijke curator. Onder de noemer ‘Filling the Cracks’ onderzoekt Unbound 2021 hoe de eenentwintigste-eeuwse mens zich moet zien te verhouden tot de natuur die zich om hem heen en in hem zelf bevindt.

Unseen Book Market
Net als in eerdere jaren presenteert Unseen ook nu weer een boekenmarkt. In dit populaire beursonderdeel voor onafhankelijke uitgevers van fotografieboeken en -magazines treft de bezoeker een uitgebreide selectie bijzondere publicaties; tevens staan er tal van boeklanceringen en signeersessies door fotografen gepland.

Online catalogus: GalleryViewer.com
Voor het eerst dit jaar staat de catalogus van Unseen op GalleryViewer. Naast alle getoonde werken inclusief prijzen, omvat deze catalogus de nodige achtergrondinformatie over kunstenaars en kunstwerken. Een informatieve online catalogus is in de afgelopen jaren voor veel mensen een onmisbare hulp in het aankoopproces gebleken.

Unseen Amsterdam | Westergas | Klönneplein | 1014 DB | Amsterdam

Deelnemers:
zie:
https://unseenamsterdam.com/nl/deelnemers/

Openingstijden:
Vrijdag 17 september 11.00 – 21.00 uur Zaterdag 18 september 11.00 – 19.00 uur Zondag 19 september 11.00 – 19.00 uur

Tickets:
Online day ticket: € 19,50 p.p. Voor een bezoek aan Unseen Amsterdam geldt een time slot.
Tickets & time slots zijn alleen voorafgaand online te boeken: www.unseenamsterdam.com

Share This Story, Choose Your Platform!