Loading Events
  • This event has passed.

De tentoonstelling TRUE WILDLIFE van Hasselblad master Tom D. Jones toont via grensverleggende fotografie het unieke aspect van wildlife. Meer dan 60 haarscherpe zwartwit beelden nemen de bezoeker mee op sleeptouw naar de nationale parken in Afrika. De reeks, die zeven jaar in de maak was, opent op zaterdag 23 september in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist.

Tom werkt het liefst in de nationale parken van Kenia waar de dieren nog in alle vrijheid kunnen leven en rondtrekken. Door zijn goede contacten en nauwe samenwerking met de lokale bevolking, kon hij snel inspelen op de uitzonderlijke en onvoorspelbare omstandigheden.

“Voor mij staat de absolute vrijheid van het dier centraal, er is dan ook geen enkel dier in mijn reeks dat gevoed wordt, leeft in een privé reservaat of om het even welke vorm van gevangenschap. Deze reeks moet het unieke van onze wildlife accentueren en het respect afdwingen dat deze wezens verdienen” aldus Tom D. Jones.

De fototentoonstelling TRUE WILDLIFE is van zaterdag 23 september tot en met zondag 12 november te bezichtigen in de bovenhal van het cultuurcentrum.

Praktisch 

Dagelijks van 10 – 18 uur.

Gesloten op maandag.

Standaardprijs: 8 euro

Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist

www.fotoknokke-heist.be

Share This Story, Choose Your Platform!