Loading Events

FOMU presenteert voor de twaalfde keer een nieuwe selectie veelbelovende kunstenaars met .tiff. Ontdek hun werk in het Zuiderpershuis.

Selectie .tiff 2024: Romain Cavallin, Elise Dervichian & Lina Wielant, Romane Iskaria, Ksenia Kuleshova, Catherine Lemblé, Nathan Mbouebe, Angyvir Padilla, Marcel Top, Marens van Leunen en Laure Winants.

Met .tiff ondersteunt FOMU elk jaar tien kunstenaars en fotografen met een Belgische connectie. .tiff werpt een frisse blik op de mogelijkheden van fotografie en is een staalkaart van de verscheidenheid en dynamiek van het fotografische landschap in België. Het is een flexibel traject dat inspeelt op de behoeften van opkomende kunstenaars. Voor hen omvat het programma, naast het portfoliomagazine en expo, ook netwerkmomenten met internationale professionals en coachingsessies.

Voor de selectie werkt FOMU samen met een externe jury. Dit jaar bestaat die uit Tom Callemin (kunstenaar en lid van .tiff editie 2014), Damarice Amao (curator Centre Pompidou Parijs) en Pieter Vermeulen (kunstcriticus en curator), bijgestaan door het FOMU-team.

De tentoonstelling vindt dit jaar plaats in het Zuiderpershuis (op vijf minuten wandelen van FOMU). In de nazomer reist de expo door naar De Brakke Grond in Amsterdam.

.tiff maakt deel uit van FUTURES, een samenwerking tussen FOMU en een groeiend aantal Europese partners (21). Futures organiseert jaarlijks verscheidene evenementen gericht op jonge talent. Ontdek de volledige kalender met meet-ups en events in Zagreb en Arles o.m., op hun website.

.tiff magazine is te koop in de FOMU shop voor €7, vanaf 23 juni 2024.
Met de genereuze steun van Walufin N.V.

PRAKTISCHE INFO
De expo .tiff 2024 – Emerging Belgian Photography vindt plaats in Zuiderpershuis, Waalsekaai 14. Dit is op wandelafstand van FOMU.
Je kan een ticket kopen in Zuiderpershuis, in FOMU of online. Je museumticket geldt voor de expo’s in FOMU en de expo in Zuiderpershuis

 

Share This Story, Choose Your Platform!