Loading Events
  • This event has passed.

Thom Hoffman (bekend van o.a. Zwartboek) schreef er het indrukwekkende boek ‘Indië, betovering en desillusie’ over. Een persoonlijke zoektocht naar een verborgen geschiedenis.

Kom op dinsdag 13 december om 20u naar Museum Hilversum (zaal open vanaf 19:30u) en geniet daarbij ook van de tentoonstelling Traces. Kaartjes kosten € 8,50 en reken je af aan de kassa. (Museumkaart of pas Vriendenstichting gratis).

Over Indië, betovering en desillusie

Onder die imposante tijgerkop droomde Thom Hoffman over het land van zijn grootmoeder, het sepia-gekleurde Nederlands-Indië. Ook het huis van zijn oma en opa, met ikat-godijnen en wajangpoppen, ademde volop de koloniale tijd. Zijn grootouders overleden kort na elkaar, net toen de dertienjarige Hoffman begon na te denken over hun leven. Over Nederlanders in witte pakken, aan de andere kant van de wereld. Omdat hij zijn lievelingsoma geen vragen meer kon stellen, ging Hoffman zelf op zoek naar antwoorden. De zoektocht was niet gericht op het uitdiepen van zijn familieverleden, deze geschiedenis stijgt boven familieverhalen uit. Achter die eerste laag van het gemis en het leed waarmee Indië zo vaak geassocieerd wordt, bevindt zich een andere wereld – die groot, vreemd en fascinerend is. In Indië, betovering en desillusie gaat Hoffman op zoek naar die complexe werkelijkheid.

Share This Story, Choose Your Platform!