Loading Events
  • This event has passed.

Van 24 juni tot 29 oktober 2023 verwelkomt de UNESCO-werelderfgoedsite van het Belfort van Bergen ‘Schoonheid zal de wereld redden’ (La beauté sauvera le monde), een openluchttentoonstelling van de Franse fotograaf, journalist, auteur en spreker Thierry Suzan.

Deze reporter met internationale faam staat bekend om zijn werk met National Geographic en GEO en heeft talrijke covers, reportages, specials en uitzonderlijke foto’s gemaakt. National Geographic heeft trouwens laatst een monografie aan hem gewijd. Gevoelig voor de milieuproblematiek van onze tijd, maar resoluut optimistisch, levert de fotograaf even inspirerende als intelligente getuigenissen over deze Aarde die hij meermaals heeft rondgereisd. Hij plaatst de menselijke dimensie centraal in zijn geëngageerde carrière.

Uit zijn werk met GEO is ‘Schoonheid zal de wereld redden’ geboren, een uitgave die verscheen in 2017. Deze zomer wordt de museumpool van Bergen met een totaal ander voorstel. Voor de gelegenheid wordt een nieuwe selectie van 60 foto’s getoond van uitzonderlijke plekken en sites die door UNESCO erkend werden, overal ter wereld.

In deze context heeft Thierry Suzan in april foto’s gemaakt in Bergen, om de Bergense UNESCO-sites vast te leggen. Onuitgegeven foto’s van het Belfort, de neolithische vuursteenmijnen van Spiennes en een knipoog naar de rituele Ducasse van Mons worden zo geïntegreerd in het parcours van de tentoonstelling.

www.visitmons.nl

Open Tuesdays to Sundays from 10 am to 6 pm

Share This Story, Choose Your Platform!