Loading Events
  • This event has passed.

Twaalf portretten voor 25 cent! Druk op de knop en je staat erop! Heb jij je al laten Tip-Toppen? Met veel bombarie en schreeuwerige aanprijzingen barstte in 1912 een nieuwe fotorage in Nederland los: de snelfotografie. Fotografie bestond al ruim 75 jaar, maar jezelf laten portretteren was lang niet voor iedereen weggelegd. De snelfotograaf bracht hier verandering in. Voor 25 cent kreeg je twaalf portretten van jezelf.

Snelfotografie had als wereldwijd fenomeen een enorm effect op hoe wij vandaag de dag omgaan met portretfoto’s. Pasfoto’s, selfie’s, flitslicht… het komt allemaal voort uit deze periode. Het fotohokje – uitgevonden door een snelfotograaf – dat enkele jaren later op het toneel verscheen, drukte veel snelfotografen uit de markt en naar de vergetelheid. Tot nu. Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam toont van 3 juni tot en met 10 september 2023 een eerbetoon aan dé fotorage uit de beginjaren van de 20e eeuw.

BESTEL TICKET(S)

Deze tentoonstelling is samengesteld door gastcuratoren Róman Kienjet en Dirk Kome in samenwerking met Guinevere Ras, curator Nederlands Fotomuseum.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top