Loading Events

De tentoonstelling Waters & Meer- Robin de Puy is samengesteld in nauwe samenwerking met de bekende fotografe zelf. In Museum Henriette Polak zal een selectie te zien zijn uit haar recente projecten Down By The Water (2022) en Waters (2023).

De fotografie van Robin de Puy (1986) begint met een verlangen om haar eigen verhaal te vertellen via de gezichten van anderen. Of het nu gaat om de puber met sproeten die ze opmerkte tijdens het tanken in Wyoming, de Nederlandse auteur, dichter en columnist Remco Campert, of de jongen Randy die ze in Nevada ontmoette tijdens haar Amerikaanse roadtrip, De Puy ziet de camera als een hulpmiddel om de diep persoonlijke eigenschappen van elk persoon te begrijpen. Veel van haar ontmoetingen zijn vluchtig; een oprechte blik in het leven van iemand anders voordat de tijd zijn hectische tempo hervat. In andere ontmoetingen, zoals bij Randy, bloeien diezelfde voorbijgaande ervaringen op tot diepgaande en duurzame relaties. De foto’s van de Puy zijn altijd doordrenkt met een gevoeligheid en tijdloosheid die een langzame blik op de menselijke conditie aanmoedigt. Haar foto’s weerspiegelen daarbij de menselijke verbinding. De Puy exposeert en publiceert haar werk in binnen- en buitenland.

De keuze voor de projecten Waters en Down By The Water zijn mede ingeven door het feit dat ook Zutphen, vanwege zijn ligging aan de prachtige IJssel, continu wordt geconfronteerd met de voor- én nadelen van haar ligging aan het steeds veranderende water. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van de Zutphense Fotozomer.

Share This Story, Choose Your Platform!