Loading Events
  • This event has passed.

Op deze 36ste editie van Photo31 is kunstfotograaf Kaat Stieber te gast. Ze staat bekend om fotografie die modern surrealisme schijnbaar moeiteloos vermengt met kunst uit de Nederlandse renaissance. Met haar befaamde ervaring als kostuumontwerper in de internationale theaterwereld, getuigen haar foto’s van een scherp cultureel bewustzijn en vakmanschap. Elke foto bouwt zij haast schilderachtig op, waarbij ze zelf handmatig kostuums, decors en achtergronden maakt. Naast vele andere onderscheidingen en prijzen won Kaat in navolging van onder meer Erwin Olaf, Paul Huf en Anton Corbijn, de ‘Grote Paul’ Award voor haar gehele oeuvre. Ze heeft ook de Kaat Stieber Academy opgericht, waar ze haar specifieke beeldtaal en manier van werken deelt in een uitgebreid aanbod van masterclasses. Fotocoach Pieter van Leeuwen zit met haar aan tafel voor een goed gesprek over haar fotografie, inspiratie en werkwijze.

Aangetrokken door geschiedenisboeken en schilderijen uit de gouden eeuw vond Kaat haar verbeeldingskracht en geïnspireerd door sprookjes visualiseert ze een nieuwe tijdloze surrealistische wereld. In haar kunstwerken komen de fotografie, het theater en het kostuumontwerp samen. Elke afbeelding is gemaakt door middel van verbeeldingskracht met een proces van met de hand creëren, het vastleggen van de scène en digitaal schilderen. Kaat portretteert vooral jonge mensen die een sterk personage uitbeelden. Ze creëert met geduld en precisie. Daarbij is er geen ruimte voor compromissen, zelfs niet als dat betekent dat het maken van 1 foto soms twee maanden kan duren.

‘Made in Holland’ is eind vorig jaar verschenen en kan gezien worden als een bundeling van Stiebers meest iconische werken van de afgelopen 4 jaar. Het boek is een serie verhalen over de Hollandse identiteit en een ode aan ons cultureel erfgoed. Zo was werk uit het boek te zien op de Rembrandt expositie in Amsterdam (RMBRND.NU). ‘Made in Holland’ is internationaal tentoongesteld en is bekroond op de Budapest International Foto Awards.

  1. Link voor inloggen uiterlijk om 19:00 uur beschikbaar via Eventbrite
  2. Webinar open voor inloggen vanaf 19:45 uur
  3. Aanvang Webinar om 20:00 uur
  4. Einde uiterlijk 21:30

Tijdens het Webinar is er ruimte voor vragen via de chatfunctie.

Wees er snel bij en meld je aan! Deelname is gratis.

Share This Story, Choose Your Platform!