Loading Events
  • This event has passed.

De Spaanse kunstenaar Laia Abril (1986) is de veertiende winnaar van de Foam Paul Huf Award. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een getalenteerde jonge fotograaf. De multidisciplinaire kunstenaar gebruikt fotografie, tekst, video en geluid. Met haar werk vertelt Abril intieme verhalen die ongemakkelijke en verborgen realiteiten oproepen en vaak gaan over ongelijkheid tussen de seksen en onderdrukking van de vrouw.

OVER DE TENTOONSTELLING
In On Rape – A History of Misogyny, Chapter Two, presenteert de kunstenaar een reeks conceptuele portretten en getuigenissen die symboliseren hoe institutionele verkrachting nog steeds ongestraft blijft. Abril onderzoekt de oorsprong van de verkrachtingscultuur en maakte op basis van haar onderzoek een serie metaforen van teksten en audiovisuele installaties.

OVER DE FOAM PAUL HUF AWARD
De Foam Paul Huf Award bestaat uit een geldbedrag van €20.000 en een solotentoonstelling in Foam. Daarnaast wordt het werk van de winnaar opgenomen in het prestigieuze jaarlijkse talent issue van Foam Magazine. Abril’s solotentoonstelling is vanaf 6 november te zien in Foam.

Ontdek het online  FOAM programma via #FoamAtHome.