Loading Events

Fotografie is voor Nick Geboers zowel een instrument als een bron van inspiratie. Door voortdurend door een lens naar de wereld te kijken, is kadreren een tweede natuur geworden. Observaties worden scherper, details komen in focus, abstracte vormen verschijnen. De beelden van Nick Geboers lijken buiten te tijd te bestaan. De tentoonstelling ‘De Steentjesteller’ is een beeldenstroom die ruimte schept voor associaties en bespiegelingen over een wereld die zowel onbereikbaar als nabij voelt. ​
​​
​Nick Geboers (1987) woont en werkt in Balen, België. Hij volgde een opleiding in de fotografie aan de Luca School of Arts in Brussel en in de KASK in Antwerpen, waar hij later enkele jaren als onderzoeker werkte.

In 2023 gaf FOMU een werkbeurs aan Meggy Rustamova en Nick Geboers. Voor de selectie werd samengewerkt met VICE en WIELS. De FOMU-beurs bestaat uit een artistieke opdracht om nieuw werk te maken, een presentatie in het museum en een aankoop voor de collectie.

De FOMU-beurs is een voedingsbodem voor de ontwikkeling van de artistieke carrière van fotografen in Vlaanderen en een stimulans voor dynamiek en vernieuwing binnen het fotografielandschap. Tegelijk verruimt FOMU met deze beurs de eigen blik op het fotografieveld en vergroten we de meerstemmigheid, zowel op vlak van tentoonstellingen als collectievorming.

 

Share This Story, Choose Your Platform!