Loading Events

Sinds 2013 verzamelt Museum Hilversum prikkelende fotografie en videowerken. Fotografie kent veel vormen en de collectie van Museum Hilversum wordt gedomineerd door nieuws en documentaire foto’s. Een kleiner deel van de collectie bestaat uit kunstfotografie. Onze collectiestukken vertellen belangrijke sociaal-maatschappelijke verhalen, ze inspireren en reflecteren op de rol van media in de hedendaagse samenleving.

De nieuws- en documentaire foto’s zijn vaak verbonden aan een bepaald moment in de tijd. Voor deze tentoonstelling kiezen we ervoor verschillende collectiestukken met elkaar in dialoog te brengen. En reflecteren we op actuele maatschappelijke ontwikkelingen. We ontdekten historische trends en dankzij de lens van de fotograaf ontdekten we verbanden tussen heden en verleden.

Bert Verhoeff (1949) is een gerenommeerde fotojournalist die door heel Nederland heeft gefotografeerd. Verhoeff werkte jarenlang voor verschillende kranten, zoals Het Parool, Volkskrant en Trouw. Hij bracht verschillende boeken uit, waaronder NL in 2013 en Bij ons in het Gooi in 2010. Verhoeff heeft verschillende solotentoonstellingen gehad, waaronder in het Rijksmuseum en de Nieuwe Kerk. Momenteel is zijn werk te zien in het Zaans Museum. Hij won de Zilveren Camera in 1984 en in 1988 werd Verhoeff uitgeroepen tot Fotojournalist van het jaar.

Share This Story, Choose Your Platform!