Loading Events
  • This event has passed.

Tijdens de intensieve meerdaagse dagen mentormentor met gastfotograaf Mashid Mohadjerin, kan je je competenties versterken en je eigenheid als fotograaf te vergroten. Het kan de start zijn van een nieuw project of de verderzetting van een onvoltooide reeks die vertrekt vanuit je archief.

We onderzoeken verschillende verhaallijnen, perspectieven en mogelijkheden om jouw persoonlijk verhaal te vertellen op een manier dat het ook anderen aanspreekt of raakt. We graven naar je motivatie, stimuleren experiment, wakkeren je energie aan en delen persoonlijke ervaringen om je in dit proces te begeleiden. Afsluiten doen we met een open atelier.

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus 2022 is de fel geprezen Mashid Mohadjerin te gast.
Deadline aanmelden: 20 juni 2022.
From Monday 22 to Friday 26 August 2022 the esteemed Mashid Mohadjerin will be our guest.
Deadline to apply: 20 June 2022.

PROGRAMMA, KOSTEN & INSCHRIJVING:

Mashid Mohadjerin (1976, Teheran, Iran) is een Iraans-Belgische fotograaf en beeldend kunstenaar. Met een poëtische inslag onderzoekt ze de grenzen tussen documentaire fotografie en kunst. Haar foto-essays en collages behandelen onderwerpen als migratie, identiteit, minderheidsgroepen en verzet. Ze is gefascineerd door de mens in transitie, ontdaan van wortels en thuis, en brengt dit in verstilde beelden. Aan de grondslag van haar artistieke praktijk ligt een sterk sociaal activisme, dat ze in een subtiele vervlechting van woord en beeld tastbaar maakt.

Mashid Mohadjerin behaalde haar doctoraat in de kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Haar werk wordt in binnen- en buitenland gepubliceerd, viel al meermaals in de prijzen en was te zien in New York, Londen en op verschillende internationale fotofestivals. https://mashid.com/

PROGRAMMA
Op de eerste dag van de masterclass stel je jezelf en je werk kort voor aan de groep. Daarna ga je aan de slag met de feedback van Mashid Mohadjerin en de groep. Je kan werken aan je eigen ateliertafel en de wanden gebruiken voor experiment.
Doorheen de week wordt er stilgestaan bij thema’s die leven in de groep en is er ruimte voor discussie, reflectie, twijfel en het delen van ervaringen. In één op één gesprekken met Mashid ga je dieper in op jouw persoonlijke vraagstukken. Zo kan je je vijf dagen lang verdiepen in je werk en zowel inhoudelijk als visueel onderzoeken hoe jouw werk zich verder kan ontwikkelen naar een presentatie toe. De masterclass sluit af met een informeel open ateliermoment.

PRAKTISCH
. ma 22 – vr 26 augustus 2022
. De masterclass richt zich tot fotografen of studenten die autonoom kunnen werken en ervaring hebben met het medium fotografie.
. Er worden maximaal 9 deelnemers geselecteerd.
. We komen dagelijks samen van 9u30 tot 17u30 in BLANCO, Coupure Rechts 308, 9000 Gent.
. De voertaal is Engels (en Nederlands).

PRIJS
€ 750 (incl.btw) – In schijven betalen is mogelijk
€ 675 (incl btw) – Zelfstandigen en bijberoepers genieten 10% korting.
€ 450 (incl.btw) – Studenten (fotografie) en recent afgestudeerden kunnen kandideren voor een beurs.
Maaltijden, reiskosten, overnachtingen, materiaalkosten en andere kosten ter plaatse zijn niet inbegrepen.

MENTORMENTOR BEURS
Eén (recent afgestudeerde) student die geselecteerd wordt uit de inzendingen kan deelnemen aan € 450, incl. btw.
De beurs in bedoeld voor hogeschoolstudenten (fotografie) die in het schooljaar 2021-2022 een masteropleiding volgen of laatstejaars in de bacheloropleiding, en voor afgestudeerden in 2020 of 2021. Studenten in het volwassenenonderwijs komen niet in aanmerking.
Volg de reguliere aanmeldingsprocedure, vink aan dat je in aanmerking komt voor de beurs en bezorg via info@mentormentor.be de nodige bewijsstukken.

AANMELDEN
. Klik hier en vul het aanmeldingsformulier in, uiterlijk op 20 juni 2022.
. Na verzending ontvang je een mail ter bevestiging van je kandidatuur. Neem contact op via info@mentormentor.be indien je binnen de 24u geen bevestigingsmail ontvangen hebt.
. Mentormentor selecteert uit de inzendingen de 9 meest geschikte kandidaten.
. Ten laatste op 25 juni 2022 ontvang je een e-mail met de resultaten van de selectie.
Meer informatie of een voorbereidend gesprek aanvragen kan via anjahellebaut@mentormentor.be of 0478 949 330.

Share This Story, Choose Your Platform!