Loading Events

Als landschaps- en architectuurfotograaf bezocht fotograaf Luuk Kramer verschillende hoeken van de wereld om waterwerken gemaakt door Nederlanders vast te leggen. Het resultaat is een indrukwekkende collectie aan beelden van Nederlandse waterinnovaties.

Van polders in Polen tot dijken en dammen in Japan en van kanalen in Brazilië tot een sluisje in Suriname. De Nederlandse kennis van eeuwenlang leven in een delta met overstromingen, droogte en landaanwinning heeft zich in de geschiedenis verspreid tot in alle hoeken van de wereld. Experts uit Nederland werden uitgenodigd door buitenlandse bestuurders of werden ingezet door koloniale machten, waardoor er verschillende perspectieven op hun rol en betekenis ontstonden. Luuk Kramer brengt dit wereldwijde watererfgoed voor het allereerst in beeld: Nederlandse oplossingen om watersnoden te voorkomen, maar dan over de grens!

Tegelijk met de tentoonstelling verschijnt ook het gelijknamige boek, waarin nog meer beelden en uitgebreide verhalen zijn opgenomen. Dit boek zal te verkrijgen zijn in de museumwinkel.

Share This Story, Choose Your Platform!