Loading Events

Met de vraag ’waar komen we vandaan en wat kunnen we ons herinneren?’ doet fotograaf en kunstenaar Lisandro Suriel uit Sint-Maarten artistiek onderzoek naar de culturele geschiedenis van zijn gemeenschap. De koloniale periode en trans-Atlantische slavenhandel speelt hierin een belangrijke rol, maar Suriel gaat verder terug. Het is juist het vergeten verleden voor het begin van deze periode, dat hij onderzoekt en door middel van zijn fotowerken met een sterke eigen visuele taal, vol magie, rituelen en verhalen weer tot leven wil brengen.

Suriel is door 38CC uitgenodigd als gastcurator om samen een tentoonstelling te maken. Hierbij vormt zijn eigen werk het vertrekpunt, aangevuld met werk van drie geestverwante kunstenaars: Justin Reinir Croes (1990, Aruba), Ada M. Patterson (1994, Barbados) en Sondi (1994, Kameroen). Met verschillende media zoals, fotografie, video, sculptuur en schilderkunst verbeelden de kunstenaars een kruispunt waar verleden en heden samenkomen en waarin het werk van Suriel als rode draad de verschillende verhalen verbindt.

Herdenkingsjaar slavernijverleden
De tentoonstellingen To Sea at The Crossroads en Delft Ontdekt worden door 38CC georganiseerd in het kader van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Het initiatief onderstreept 38CC’s toewijding om bij te dragen aan het herdenkingsjaar door licht te werpen op vergeten geschiedenissen voorafgaand aan de trans-Atlantische slavenhandel en ruimte te creëren voor herinnering, bewustzijn en dialoog.

Verhalen verzamelen in Delft
Lisandro Suriel zal gedurende de tentoonstelling zelf aanwezig zijn in 38CC om nieuwe
verhalen te verzamelen voor zijn project Ghost Island. Hij zal aanwezig zijn op vrijdag 20oktober van 13:00-17:00 en op zaterdag 28 oktober van 15:00-19:00.
Een afspraak op een ander moment is eventueel ook mogelijk in overleg.

Share This Story, Choose Your Platform!