Loading Events
  • This event has passed.

Twintig jaar nadat haar moeder overleed aan de dodelijke zenuw-spierziekte ALS, deed Gerdien Wolthaus Paauw wat ze tot dan toe niet durfde. Ze opende de doos met ‘levenstekens’ van haar moeder: briefjes die haar moeder had geschreven toen ze niet meer kon praten. Ook zocht ze mensen op die haar moeder goed hebben gekend.

Deze hernieuwde kennismaking inspireerde haar tot het maken van associatieve foto’s tijdens een Artist in Residence bij OBRAS in Portugal. Deze foto’s zijn samen met de briefjes en citaten van nabestaanden gebundeld in Zul je met mij – foto-essay over liefdevol rouwen, dat zomer 2020 verscheen.

Gerdien Wolthaus Paauw (1965) zegde op 34-jarige leeftijd haar baan als projectmanager vaarwel en koos voor een leven als professioneel fotograaf. In 2005 studeerde ze af aan de Fotoacademie Amsterdam.
Sinds 2003 legt ze de ontwikkelingen vast in de Spoorzone (‘Wheels of Time’) in haar woonplaats Tilburg.
Behalve de registratie van de veranderingen, roept deze documentaireserie ook vragen op over de werking van ons geheugen en fotografie als anker tegen de vergetelheid.
Transformatie is een terugkerend thema in haar werk.
In haar lezing geeft ze kort een overzicht van haar oeuvre; het accent zal liggen op haar fotoboek Zul je met mij.

Voorafgaand aan de lezing van Gerdien Wolthaus Paauw vertelt Wiosna van Bon kort over haar project Family Stranger, waarvan nu een presentatie op de Talent Wall is te zien.
Family Stranger belicht de moeilijke situatie waarin familieleden van gedetineerden zich bevinden.
In 2020 verscheen het gelijknamige fotoboek bij Eriskay Connection.
Wiosna van Bon (1992) is een Nederlands-Poolse fotograaf en woont in Den Bosch. In 2017 studeerde zij af aan de KABK in Den Haag. Zij heeft een grote interesse in psychologie.

Voor info en aanmelding zie www.penningsfoundation.com of meld je aan via deze link

Deel dit event