Loading Events
  • This event has passed.

Lezing: ‘Contemporary Photojournalism in Serbia and surrounding’ met Zvezdan Mancic &

Workshop Beeldtaal en compositie

Wat vertelt een beeld? Hoe gaan wij als fotograaf om met deze beeldtaal? Fotografe Carine Van Gerven vertelt hoe zij een foto construeert.

Carine vertrekt vanuit een concept en gaat dan op zoek naar manieren om dit concept in beeld te brengen.

Momenteel werkt ze aan een serie ‘time’ die geïnspireerd is op de zeventiende eeuwse genre schilderijen. Haar werk zit boordevol symbolen die het verhaal achter het beeld vertellen.

Vrij werk maken als fotograaf is inspirerend, stimulerend en vaak noodzakelijk, maar hoe begin je eraan? Welke problemen kom je tegen? Hoe verloopt een creatief proces?

 

==================

Lezing ‘Contemporary Photojournalism in Serbia and surrounding’ met Zvezdan Mancic

Maandag 20 september van 10u tot 12u op Fotofestival Lens op de Mens

Servië telt heel wat pulitzerprijs en worldpress winnaars. Het internationale fotofestival Vizualizator is in de Balkan geen onbekende organisatie. Als festival maar ook als organisatie spelen zij een actieve rol in de wereld van de reportagefotografie.

Zvezdan Mancic is al vele jaren de bezieler van het festival en de organisatie achter Vizualizator. Zvevdan laat jou kennismaken met de wereld van de journalistiek en de beeldtaal die een journalist gebruikt en de fotografiescene in Midden-Europa. 

PRAKTISCH

Datum: maandag 20 september van 10u00 tem 17u00. De lezing is van 10u tot 12u en de workshop van 13u tot 17u. Van 12u tot 13u is er lunch voorzien.

 

Meer info? Bekijk het hier.