Loading Events
  • This event has passed.

Jan Dirk van der Burg heeft een vrolijke fotoshow voor u klaarstaan waar hij zijn werk in 985 powerpointslides er lekker uptempo doorheen jast. Olifantenpaadjes, HOME-bordjes en de wereld van de Inspraakavond: een fotografisch oeuvre waarin het leven vooral zijn gangetje gaat.

Uw Fotograaf des Vaderland zal zijn hoogte- en dieptepunten adequaat duiden met onderwerpen die u vast ook heeft gezien, maar nog niet zo heeft bekeken. Wat een foto-onderwerp nu precies kan zijn en dat de inspiratie waarschijnlijk ook bij jou voor de voeten ligt, dat zal Jan Dirk je laten zien.
Leerzaam, inspirerend en vooral: niet saai.

De voorstelling

Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg is in zijn voorstelling een meester in het herkennen van humor in het prozaïsche en heroïek in knulligheid. Wil je eens heerlijk lachen over de wonderlijke gedragingen van de menselijke soort die in alle ernst de meest onnozele acties onderneemt, meld je dan aan. Het werkt zo bevrijdend want je zult jezelf ongetwijfeld herkennen. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen aan Jan Dirk.  Aanmelden is noodzakelijk en kan hier.

Jan Dirk van der Burg 

Jan Dirk van der Burg ging naar de school voor journalistiek waar hij de richting fotografie koos. Hij deed een vervolgopleiding aan de kunstacademie waar hij in 2004 afstudeerde met een serie over kantoorcultuur.

Hij is bekend van het fotoboek Olifantenpaadjes (2011), en door het categoriseren van foto’s die hij op social media vindt. Hij ordent deze rond bijzondere thema’s zoals ‘wethouders van middelgrote gemeenten met stekelhaar’. Ook publiceerde hij tien Tweetbundels, ‘ongevraagde autobiografische bloemlezingen’
In 2018 werd Van der Burg benoemd tot de vijfde Fotograaf des Vaderlands. Datzelfde jaar presenteerde hij op theaterfestival De Parade, een foto-comedyshow rond zijn werk.
Hij heeft een wekelijkse beeldcolumn in het Volkskrant Magazine met de titel Heerlijk Genieten.

Share This Story, Choose Your Platform!