Loading Events
  • This event has passed.

Wessels heeft in juli gewerkt in het gastatelier van het Van GoghHuis. De resultaten daarvan presenteert zij tot eind augustus in de Van GoghGalerie.

Na een verblijf van een maand in de kosterswoning naast het Zundertse kerkje waar de vader van Vincent van Gogh predikte, maakte Jacquie Maria Wessels werken die geënt zijn op herinneringen van de vermoedelijke waarnemingen van de jonge Vincent. Geboren in Zundert speelde hij als kind in de tuin bij de kerk en de omgeving waar volop natuur aanwezig is. Sommige oude bomen die er nu nog leven zal hij waarschijnlijk vroeger als kind ook gezien hebben. Vanuit deze gedachte fotografeerde Wessels deze omgeving zoals je die nadien zou kunnen herinneren. Dat is meestal niet haarscherp maar met flarden, contouren en kleuren verbonden aan de atmosfeer van de plek.

In de analoge foto’s is een impressie van deze natuur te zien, een onderwerp dat later in de werken van Van Gogh veelvuldig voorkwam. De foto’s zijn gedrukt op XL soepel vallende beweeglijke lichte zijden doeken wat het beeld van poëtische ongrijpbare nabeelden benadrukt. Naast deze foto’s bestudeerde Jacquie Maria Wessels elementen uit de omgeving van Van Gogh zijn prille leven, door ze te tekenen en te combineren met foto’s.

Share This Story, Choose Your Platform!