Loading Events
  • This event has passed.

Sluit je aan bij Ilvy Njiokiktjien in deze praktijkgerichte workshop die zich verdiept in de kunst van impactvolle visuele storytelling. Ilvy heeft jarenlange ervaring met haar bekroonde fotografieproject ‘Born Free’ en begeleidt de deelnemers bij het ontwikkelen van hun individuele visuele stem als verhalenverteller, terwijl ze werken aan nieuwe verhalen of bestaande fotoprojecten voortzetten.

Tijdens de workshop behandelt Ilvy essentiële methodes voor verhaalontwikkeling, planning, fotografie en pitching bij media, galeries, fotofestivals en musea.

Met persoonlijke begeleiding en feedback kunnen deelnemers hun vaardigheden en projecten tijdens de workshop verfijnen. Door hun werk te bekijken en deel te nemen aan discussies in de klas, zullen de deelnemers onschatbare inzichten verwerven in de wereld van visual storytelling.

Doe mee met Ilvy Njiokiktjien aan deze toegankelijke en professionele workshop en til je storytellingvaardigheden naar nieuwe hoogten in het huidige medialandschap.

Ilvy Njiokiktjien

Ilvy Njiokiktjien is een fotojournalist, filmmaker, podcast host en educator die al bijna twee decennia lang verhalen creëert en deelt. Ze is gevestigd in Utrecht, wordt vertegenwoordigd door VII Photo Agency en is Canon-ambassadeur.
Njiokiktjien is toegewijd aan het documenteren van de sociale en politieke kwesties die onze wereld vormgeven. Haar werk wordt gekenmerkt door een gevoelig oog en een meelevende en persoonlijke relatie met haar onderwerpen.
Twaalf jaar lang legde ze de eerste post-apartheidsgeneratie van Zuid-Afrika vast. Njiokiktjien raakte geïntrigeerd door deze jongvolwassenen en portretteerde hen in haar eigen, persoonlijke en intieme stijl. “Gelijkheid is er op papier, maar een meerderheid van de jongeren gelooft dat blanke Zuid-Afrikanen nog steeds betere kansen hebben, want de erfenis van eeuwenlange ongelijkheid is er nog steeds.” Het resultaat is het project“Born Free – Mandela’s Generation of Hope“, dat leidde tot een documentaire, een interactieve website, een boek, artikelen en een reizende tentoonstelling.
Haar werk met de LGBTQ-gemeenschap van Urkraine in maart 2022 vertelt het verhaal van de liefdes en angsten van mensen – en hun vastberadenheid tegenover de Russische agressie. Njiokiktjiens nieuwste project over co-housingvolgt mensen die ervoor kiezen om in niet-traditionele groepen te leven of die uitgebreide familieleden verwelkomen in een gedeeld huis. Njiokiktjien heeft altijd vooropgelopen met nieuwe methoden van visuele vertelling. Veel eerder begon ze met het combineren van fotografie en film. Ook heeft ze geëxperimenteerd met VR om de verhalen dichter bij het publiek te brengen. Jaren geleden ontdekte ze de waarde van podcasts om verhalen te delen, wat heeft geresulteerd in het hosten van verschillende podcasts en online interviewprogramma’s voor VII Insider en Canon.
Sinds 2017 wordt Ilvy vertegenwoordigd door VII Photo, een internationaal collectief van vooraanstaande fotojournalisten die zich toeleggen op het blootleggen van en rapporteren over kwesties over de hele wereld door middel van fotografie en multimedia, en is ze sinds 2012 ambassadeur van Canon. Ze is de eerste vrouw die de Nederlandse Zilveren Camera Award voor fotograaf van het jaar heeft gewonnen en werd in 2013 uitgeroepen tot de allereerste Fotograaf Laureaat van Nederland. Naast talrijke prijzen van internationale organisaties zoals World Press Photo en POYi, zijn Njiokiktjien’s foto’s verschenen in The New York Times, The Washington Post, National Geographic, The Guardian, Stern, Der Spiegel, TIMEen andere belangrijke publicaties. Ze heeft tentoongesteld bij Visa pour l’Image in Frankrijk, New York’s Photoville, en musea en festivals over de hele wereld.

ilvynjiokiktjien.com

Prijs (3 dagen): 325 EU

Meer info & inschrijven

Share This Story, Choose Your Platform!