Loading Events
  • This event has passed.

Drie fotoboeken, drie fotografen en 15 min. aan bijzondere verhalen per boek: FOTODOK Book Talks is hét podium voor verhalen uit fotoboeken. In deze live talkshow interviewen fotograaf en fotoboekenliefhebber Rob Hornstra en documentaire fotograaf Giya Makondo-Wills de verhalenmakers – fotografen, ontwerpers en uitgevers. Ze maken je deelgenoot van bijzondere verhalen over een verscheidenheid aan onderwerpen.

Voor iedereen die van verhalen houdt en door de vertellers zelf in een andere wereld wil worden meegenomen.

De gasten voor editie #33:

Susan Meseilas – Carnival Strippers Revisited
Tussen 1972 en 1975 volgde Amerikaanse Magnum fotograaf Susan Meiselas carnavalstrippers die optraden op landelijke kermissen in het noordoosten van de VS. Door de manier waarop ze de strippers vastlegt, verkent ze thema’s als intimiteit, kwetsbaarheid, genderpolitiek en seksualiteit. Carnival Strippers Revisited bevat nooit eerder vertoonde kleurenfoto’s, handgeschreven notities, transcripties van audio-opnamen en meer.

Susan Meseilas’ werk is in deze periode ook te zien in het FOMU, in Antwerpen, met ee overzichtstentoonstelling. Meer info daarover op deze website of bij het FOMU

 

Vincen Beeckman – La Devinière (Si tu ne viens pas, je te scalpe)
Belgische fotograaf Vinden Beeckman fotografeerde zes jaar lang de patiënten van La Devinière, een centrum voor psychotherapie in Farciennes, België. Vincen slaagt erin de afstand met zijn onderwerpen op te heffen en nodigt ons uit om de bewoners van La Devinière te ontmoeten.

Zahra Reijs – Dear Future
Rotterdamse fotograaf Zahra Reijs portretteert in Dear Future eigenzinnige jongeren, ieder met een individuele manier en stijl.  In dit boek, van en over de generatie van verandering, worden de portretten aangevuld met beelden die meer vertellen over de wereld waarin de jongeren leven.

Programma
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20: 00 uur

Introductie
Susan Meiselas – Carnival Strippers Revisited
Zahra Reijs – Dear Future
De Utrechtse Boekenbar – Favorieten
Vincen Beeckman – LA DEVINIÈRE Si tu ne viens pas je te scalpe
Trigger Magazine – Tom Viaene / Anna Ruygt met Susan Meiselas

Einde: 21:30 uur

Extra Informatie:
De voertaal tijdens Book Talks is Engels

TICKETS ONLINE

 

Share This Story, Choose Your Platform!