Loading Events
  • This event has passed.

In een droomuniversum met codes die dicht bij de documentaire staan, laten Matthieu Gafsou, Alice Pallot en het collectief De Anima ons nadenken over wat leeft en over de band van de mens met de natuur. Tussen macro-ecologie en de observatie van het oneindig kleine, vormen deze 3 artistieke projecten een geheel dat ons in staat stelt de ultieme oerkracht van de natuur te voelen, die zich ontvouwt in een netwerk, in een krachtig en weerbaar “verbonden geheel”.

De degradatie van de wereld wordt aangetoond door de Zwitserse fotograaf Matthieu Gafsou in een relationeel en menselijk tropisme. In het kader van Résidence 1+2 “Fotografie en wetenschappen” in Toulouse, buigt Alice Pallot zich over de problematiek van de giftige algen in Bretagne (“Algues maudites”). Het hoogtepunt van haar reeks, de video “Anoxie verte”, neemt ons mee op een reis langs de kleinste levensvormen die bestand zijn tegen deze door de mens veroorzaakte plaag.

Het collectief De Anima neemt ons mee in een poëtisch concert van paddenstoelen, het resultaat van een wetenschappelijke observatie en een verlangen om de media uit elkaar te halen…

Share This Story, Choose Your Platform!