Loading Events
  • This event has passed.

Groningen verdient de volle aandacht. Eind februari kwam de parlementaire commissie aardgaswinning Groningen met haar eindrapport. Er moet veel worden hersteld, zowel fysiek als in het vertrouwen en bestuurlijke verhoudingen. Maar het is ook het moment om de blik weer naar voren te richten. Met Hernieuwde Energie zetten Noorderlicht en BPD Cultuurfonds in samenwerking met verschillende partners een programma vol tentoonstellingen, publicaties en publieksactiviteiten neer.

Op 30 april opent De Foto Opdracht, gemaakt in samenwerking met Historische Vereniging Middelstum, in Middelstum.

De tentoonstelling

In deze tentoonstelling geven vijf bewoners van Middelstum en omgeving een beeld van hun leefgebied, dat aansluit op hun eigen ervaringen en hun kijk op de toekomst. De bewoners bepaalden wat er in beeld moest worden gebracht, de fotografen van Noorderlicht hoe dat gebeurde en in welke vorm. In deze tentoonstelling ziet u het resultaat van deze samenwerking. Het zijn hele persoonlijke verhalen geworden, tegelijkertijd raken ze een belangrijke vraag die achter deze visuele vertellingen ligt: hoe kan Groningen veranderen en toch zichzelf blijven?

De Foto Opdracht is onderdeel van het project Hernieuwde Energie, een programma van Noorderlicht en BPD Cultuurfonds vol tentoonstellingen, publicaties en publieksactiviteiten van Noorderlicht en BPD Cultuurfonds in samenwerking met verschillende partners.

De fotografen van de Noorderlicht Fotosalon zijn: Pieter Tonnis de Graaf, Caroline Penris, Marc Knip, Anita Oosterloo en Erik Slot. In samenwerking met: Pieter Goldhoorn, Fre Tuitman, Jannie en Jakob Blauw, Jacob Hogendorf en Dick Wijgchel.

Beeld aankondiging: Pieter Tonnis de Graaf

Praktisch: De Foto Opdracht, 30 april 2023 – 2 juni 2023 , Dagelijks 10:00 – 17:00 uur
Middelstum: Hippolytuskerk Middelstum

Toegang is gratis

Share This Story, Choose Your Platform!