Loading Events
  • This event has passed.

De tentoonstelling brengt circa 100 zwart-witfoto’s samen van ongeveer 60 kunstenaars. Het gaat om originele afdrukken, hedendaagse prenten (o.a. zilver op gelatine, fotogravure), collages en fotomontages. Alle werken hebben het thema van het menselijk lichaam gemeen en behoren tot de verzameling van fotograaf en verzamelaar Pedro Slim (Beiroet, Libanon, 1950). Zijn collectie is nooit eerder in Nederland vertoond. De tentoonstelling is samengesteld door gastconservator Sylvia Navarrete Bouzard (voormalig directeur van Museo de Arte Moderno Mexico City).

De foto’s tonen liefde voor het (naakte) menselijk lichaam in al haar verschijningen: vrouw en man, heteroseksueel en homoseksueel, perfect en onvolmaakt, elegant, erotisch of kwetsbaar.
De fotocollectie van Pedro Slim neemt een unieke plek in binnen de fotografie. In 1985 begon Slim met het verzamelen van foto’s waarin het menselijk lichaam een centrale rol speelt. Met zijn collectie wijst Slim op de kracht van beelden en probeert hij de blauwdruk die voorschrijft wat vrouwelijk, mannelijk, androgyn of trans is, te transformeren en open te breken. De collectie van Pedro Slim bestaat uit meer dan 300 vintage prints en is zelden tentoongesteld.

In de tentoonstelling zijn werken te zien van onder andere: Hoyningen-Huene, Horst P. Horst, George Platt Lynes, George Dureau, Robert Mapplethorpe, Diane Arbus, Graciela Iturbide, Antonio Garduño, Pierre Molinier, Allen Frame, Larry Clark, Peter Hujar, Amos Badertscher en Arlene Gottfried.

Share This Story, Choose Your Platform!