Loading Events
  • This event has passed.

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 februari vindt in de iconische, Rotterdamse Van Nelle Fabriek de 24ste editie plaats van Art Rotterdam. Op een vloeroppervlak van 10.000 m2 tonen ruim honderd toonaangevende binnen- en buitenlandse galeries werk van aankomende en gevestigde kunstenaars. Twee vernieuwingen springen eruit: de presentatie van Sculpture Park, mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad, en de centrale plaatsing van de New Art Section.

Sculpture Park
Sculpture Park is een presentatie van 10 tot 20 voornamelijk grootschalige kunstwerken die met de natuur óf met de stedelijke omgeving een relatie aangaan. Locatie is de Tabaksfabriek, een van de industriële en monumentale ruimtes die de Van Nelle Fabriek te bieden heeft. Voor de architectonische invulling tekent ontwerpbureau Tom Postma Design (naast Art Rotterdam ook bekend van Art Basel, Frieze Masters, Tefaf). Een deel van de ruimte is voorbehouden aan Rotterdamse of in Rotterdam opgeleide kunstenaars. Inzet van Sculpture Park is namelijk: verbinding met de stad Rotterdam. Rotterdam bezit een internationaal unieke collectie van ruim 50 grote kunstwerken. Deze beelden, die allemaal op belangrijke plekken in de stad staan, vormen onderdeel van het publieke programma van de Rotterdam Art Week. Tegelijkertijd is de beheerder van deze collectie, Sculpture International, inhoudelijk en publicitair bij Sculpture Park in de Van Nelle Fabriek betrokken. Zo maakt een vertegenwoordiger van Sculpture International, tezamen met een vertegenwoordiger van Tom Postma Design en een Rotterdamse curator/museumdirecteur, deel uit van het selectiecomité.
En ten slotte is ook de Rotterdamse Stichting Droom en Daad een belangrijke motor achter de realisatie van Sculpture Park. Deze stichting, opgericht in 2017, is een filantropisch fonds dat investeert in projecten die bijdragen aan een mooi en aantrekkelijk Rotterdam voor bewoners en bezoekers.

Selectiecomité Sculpture Park
De selectie van de kunstwerken wordt verricht door een selectiecomité, bestaande uit: Ove Lucas (directeur CBK Rotterdam en directeur Sculpture International Rotterdam), Saskia van Kampen (conservator Boijmans Van Beuningen) en Tom Postma (creative director Tom Postma Design).

New Art Section
Met de altijd weer verrassende New Art Section geeft Art Rotterdam jaar in jaar uit een unieke presentatie van opkomende kunstenaars. Dit jaar is de focus versterkt. Om recht te doen aan de uitgangspunten van Art Rotterdam – het ontdekken van nieuwe kunst en het stimuleren van jong talent – is gekozen voor een centrale plaatsing. Bezoekers van deze 24ste editie kunnen er niet om heen: de New Art Section ligt pal naast de entree en vraagt met haar vernieuwende presentaties nadrukkelijk om de aandacht. Aanpalend bevinden zich twee restaurants die vanuit de entreeruimte toegankelijk zijn.

Michiel Simons, galerie M.Simons: “Als jonge galeriehouder ben ik ontzettend trots om ook dit jaar weer deel te nemen aan de meest toonaangevende hedendaagse kunstbeurs van Nederland in de New Art Section. Het gedurfde karakter en de kwaliteit van Art Rotterdam maakt de beurs voor mij een platform waar ik, samen met mijn kunstenaars, altijd een stap extra zet om een zo verrassend mogelijke presentatie neer te zetten. Ik kijk ernaar uit om in februari bezoekers te verwelkomen met een solopresentatie van Hadrien Gerenton en me te laten inspireren door mijn collega-galeriehouders.”

 

Alle info verder via : www.artrotterdam.com

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!